- Berichten
- 126
Barbecue met kolenring en Minion methode naar 120 graden gebracht, kersenhout, deflectorplate en bak kokend water erop en toen kon het feest beginnen.
Het waaide nogal hard, dus de temperatuur maakte een uitschieter naar bijna 140 volgens m'n Inkbird, de temperatuur op de thermometer op t deksel was nog altijd netjes rond de 120. Bizar hoe erg dat van elkaar verschilt.
Ik had vier uur uitgetrokken voor deze sessie, maar de eerste 50 graden had dit stukje vlees al na iets meer dan twee uur opgenomen en dus kreeg ik een klein beetje stress. Gelukkig deed hij ruim een uur over de 10 graden daarna en op het allerlaatste zag ik de temperatuur toch wat zakken (vermoedelijk zijn de kolen sneller gegaan dan normaal door de wind of zoiets). De laatste drie graden (tot 64) duurden me bovendien te lang, dus heb ik de deflector eruit gehaald, de kooltjes in het midden geveegd en toen nog even alle schuiven open.
Toen was het inmiddels vier uur en kwam de visite al bijna, dus heb ik het geheel in drie lagen aluminium ingepakt, de BBQ uitgezet en de oven aangezet op 64 graden. Dat werkte echt perfect. Ik kon even douchen en maakte nog een sausje van:
- 50 gram boter
- 200 milliliter runderbouillon
- 2 eetlepels honing
- 1 theelepel gedroogde rozemarijn
- 1 eetlepel grove mosterd