BasBQ
Beef en Steak

Lomo Al Trapo

 
 
 

Zaagmans

Stoker
Berichten
370
Had al een paar keer wat gelezen hierover en wilde het eigenlijk zelf ook wel eens proberen (wellicht iets voor kerst?). Ossenhaas met zoutkorst in doek op de grill.

Vanmiddag 450gr Ossenhaas bij de slager gehaald.

Heb het 10 minuten per kant gegeven op het vuur, daarna nog 10 minuten in alufolie bij laten komen.
Het vlees was nog iets roze in het midden, maar had wat mij betreft iets meer rood mogen zijn.

Foto's genomen met mijn mobiel, dus niet altijd even scherp waarvoor excuses!
2011-12-10_17-22-40_HDR.jpg

2011-12-10_17-26-42_HDR.jpg

2011-12-10_17-28-12_HDR.jpg

2011-12-10_17-39-46_HDR.jpg

2011-12-10_17-41-15_HDR.jpg

2011-12-10_17-42-33_HDR.jpg

2011-12-10_17-42-58_HDR.jpg

2011-12-10_17-52-38_HDR.jpg

2011-12-10_18-06-47_HDR.jpg

2011-12-10_18-09-36_HDR.jpg

2011-12-10_18-10-23_HDR.jpg

2011-12-10_18-32-42_HDR.jpg


Het zout was af en toe nog goed te proeven, dus niet goed genoeg schoon gemaakt. Als iemand hier tips voor heeft dan hoor ik het graag!

Het vlees smaakte verders erg goed en was nog lekker sappig! Voor herhaling vatbaar maar dan dus wat minder lang.
 
Mooie reportage Zaagmans.

De volgende keer voor zo´n stuk vlees twee keer 4 minuten, je kan wat eiwit door je zout mengen zodat het wat korreliger wordt. Het wordt dan een echt stevige korst die op het einde kapot geslagen moet worden en dus minder aan het vlees blijft zitten, goed schoonborstelen met een siliconen kwast helpt ook.
 
Mooi hoor! Staat hier ook nog op de To Do lijst, kom er alleen nooit toe om ossenhaas te kopen.
 
gaaf project zaagmans, ziet er leuk en mooi uit, zet ik ook op mijn lijstje om een keer te gaan doen, bedankt voor het delen
 
Aparte bereiding en ziet er héél smakelijk uit! Dank voor het delen.
Wat voor doek is dat en wat doet dat verder met de smaak?

Nog wel een puntje: ossenhaas snij je beter haaks op de draad.  :-*
 
Gewoon katoenen doek, theedoek, katoenen luier zoiets.
 
bakkiepeukie zei:
Nog wel een puntje: ossenhaas snij je beter haaks op de draad.  :-*
Ja ik dacht er aan na het snijden...  :-[
Ben nog een beginner dus het gaat nog niet vanzelf  ;)
 
Terug
Bovenaan Onderaan