- Berichten
- 10.093
Hoi bbq-collega's.
Zwaar ge?nspireerd door de fotowedstrijd van deze maand gisteren dit gerecht gemaakt.
Al die varianten die de afgelopen tijd voorbij kwamen maakten mij erg nieuwsgierig naar dit gerecht.
Met name het bakken van de frietjes leek me erg leuk.
Gekozen is voor gewoon diepvries-friet,
rode ui,
gegrilde paprika, geitenkaas,
eea naar smaak afgemaakt met zout, peper, zelfgemaakte rub en gedroogde tijm.
Uiteraard -zoals de titel al aangeeft- wordt er een eendenborstje bij geserveerd.
De pic's:
De ingredienten
De voorbereidingen
Kleine blokjes geitenkaas gesneden
De rode uitjes ingesneden en samen met wat olie, zout en komijn in de folie
Frietjes laten ontdooien en goed ingesmeerd met zonnebloemolie
Paprika geprept
Paprikaatje grillen en daarna in de folie
Voor de frietjes heb ik mijn zelfgemaakt verhoogt (wsm) rooster gebruikt.
Daaronder de rode uitjes gelegd, direct boven het vuur.
Voor de liefhebbers
De frietjes gingen erg goed. Ongeveer een uur op 250 graden.
Wel even na-sorteren
Na het sorteren
De gegrilde paprika van het velletje ontdaan en in stukjes gesneden
De rode uitjes uitgepakt en ui-bloempjes van gemaakt
En nu de eendenborst. Vetkapje bijgetrimt en ingesneden.
Daarna met wat eikenhout eventjes gerookt en vervolgens vetkapjes afgefakkelt ala picanha tot een kern van 48 graden
Vervolgens alles in een ovenschaal gedaan en 15min terug op de bbq om alles nog even lekker op te warmen
En toen eindelijk alles op een bord kunnen plempen om op te eten.
Man wat hadden we een honger.
Voor erbij ook nog wat stoofpeertjes van een bevriende boer gemaakt. Heerlijk.
Wat vonden we ervan?
Het was erg leuk om te maken. De frietjes waren perfect. Knapperig, niet slap.
Ook de rode ui vonden we erg geslaagd.
Dit gaan we zeker nog eens maken. De mogelijkheden zijn eindeloos.
Wel zullen we dan de frietjes gewoon uit de frietpan halen, want dat is gewoon praktischer en scheelt een berg tijd.
Dank voor het kijken
Rick
Zwaar ge?nspireerd door de fotowedstrijd van deze maand gisteren dit gerecht gemaakt.
Al die varianten die de afgelopen tijd voorbij kwamen maakten mij erg nieuwsgierig naar dit gerecht.
Met name het bakken van de frietjes leek me erg leuk.
Gekozen is voor gewoon diepvries-friet,
rode ui,
gegrilde paprika, geitenkaas,
eea naar smaak afgemaakt met zout, peper, zelfgemaakte rub en gedroogde tijm.
Uiteraard -zoals de titel al aangeeft- wordt er een eendenborstje bij geserveerd.
De pic's:
De ingredienten

De voorbereidingen
Kleine blokjes geitenkaas gesneden
De rode uitjes ingesneden en samen met wat olie, zout en komijn in de folie
Frietjes laten ontdooien en goed ingesmeerd met zonnebloemolie
Paprika geprept

Paprikaatje grillen en daarna in de folie


Voor de frietjes heb ik mijn zelfgemaakt verhoogt (wsm) rooster gebruikt.
Daaronder de rode uitjes gelegd, direct boven het vuur.


Voor de liefhebbers


De frietjes gingen erg goed. Ongeveer een uur op 250 graden.
Wel even na-sorteren

Na het sorteren

De gegrilde paprika van het velletje ontdaan en in stukjes gesneden
De rode uitjes uitgepakt en ui-bloempjes van gemaakt

En nu de eendenborst. Vetkapje bijgetrimt en ingesneden.
Daarna met wat eikenhout eventjes gerookt en vervolgens vetkapjes afgefakkelt ala picanha tot een kern van 48 graden



Vervolgens alles in een ovenschaal gedaan en 15min terug op de bbq om alles nog even lekker op te warmen



En toen eindelijk alles op een bord kunnen plempen om op te eten.
Man wat hadden we een honger.
Voor erbij ook nog wat stoofpeertjes van een bevriende boer gemaakt. Heerlijk.

Wat vonden we ervan?
Het was erg leuk om te maken. De frietjes waren perfect. Knapperig, niet slap.
Ook de rode ui vonden we erg geslaagd.
Dit gaan we zeker nog eens maken. De mogelijkheden zijn eindeloos.
Wel zullen we dan de frietjes gewoon uit de frietpan halen, want dat is gewoon praktischer en scheelt een berg tijd.
Dank voor het kijken
Rick