- Berichten
- 63
Vandaag vrienden over de vloer dus dan gaat er gekookt worden en moet er een lekker fles wijn open...
Zodoende begonnen met een mooi stuk buikspek circa 1.8kg. Deze heb ik zoveel als mogelijk gevlinderd en voorzien van een rubje gemaakt van gedroogde kruiden (ongeveer 1 el: tijm, oregano, basilicum en rozemarijn 0.5 el venkelzaad een pinch fleur de sel en wat grove zwarte peper). Vervolgens de rollade opgebonden en in de koelkast laten rusten.
Even geduld.. De rest volgt straks


Ohja, hij gaat overigens aan het spit.
Goed gelukt al zeg ik het zelf, bij kerntemp van 70 graden de bbq flink warm gestookt (direct) waarna er een heerlijke korst was ontstaan. Zie hieronder de fotos.. totaal 3 uurtjes aan het spit gehangen.
Zodoende begonnen met een mooi stuk buikspek circa 1.8kg. Deze heb ik zoveel als mogelijk gevlinderd en voorzien van een rubje gemaakt van gedroogde kruiden (ongeveer 1 el: tijm, oregano, basilicum en rozemarijn 0.5 el venkelzaad een pinch fleur de sel en wat grove zwarte peper). Vervolgens de rollade opgebonden en in de koelkast laten rusten.
Even geduld.. De rest volgt straks



Ohja, hij gaat overigens aan het spit.
Goed gelukt al zeg ik het zelf, bij kerntemp van 70 graden de bbq flink warm gestookt (direct) waarna er een heerlijke korst was ontstaan. Zie hieronder de fotos.. totaal 3 uurtjes aan het spit gehangen.
Laatst bewerkt: