Ik weet niet precies waar ik deze moet plaatsen, dus doe ik het maar in de rookkamer.
Als dit fout is, graag verplaatsen.
Een eendeborst eerst heel zacht gegaard op 110 graden , gerookt met een stukje beukenhout. Sorry, geen foto's....maar ja, jullie hebben vast eerder rook gezien
Omdat het een spontane opwelling was verder geen rubs of zo, is ook niet altijd nodig vind ik.
Ik ging tot 50 kern, duurde 45 minten, dus niet echt low en slow.
Even een half uur laten rusten op koele plek, want ik wilde kerntemp niet te hoog laten worden bij het searen (hooguit 55)
Ei opstoken en lekker searen...
Nou ja...eerst het vet...dan de vleeskant.....fikt nog niet echt spannend...

Dit lijkt er meer op

Was het lekker?
Helaas geen foto's van het mooie vlees.....maar...
Het was echt heel erg lekker...knapperig (en gesmolten) vet en vel...mooi rood vlees en heerlijke rooksmaak.
Ga ik dus vaker doen
Als dit fout is, graag verplaatsen.
Een eendeborst eerst heel zacht gegaard op 110 graden , gerookt met een stukje beukenhout. Sorry, geen foto's....maar ja, jullie hebben vast eerder rook gezien

Omdat het een spontane opwelling was verder geen rubs of zo, is ook niet altijd nodig vind ik.
Ik ging tot 50 kern, duurde 45 minten, dus niet echt low en slow.
Even een half uur laten rusten op koele plek, want ik wilde kerntemp niet te hoog laten worden bij het searen (hooguit 55)
Ei opstoken en lekker searen...
Nou ja...eerst het vet...dan de vleeskant.....fikt nog niet echt spannend...

Dit lijkt er meer op


Was het lekker?
Helaas geen foto's van het mooie vlees.....maar...
Het was echt heel erg lekker...knapperig (en gesmolten) vet en vel...mooi rood vlees en heerlijke rooksmaak.
Ga ik dus vaker doen
