- Berichten
- 5.548
Gisteren hebben we ons eens aan de spekkie's gewaagd.
Lag zo'n mooi stuk varkens buikspek bij de slager dat we dat eigenlijk niet konden laten liggen, kwam goed uit omdat we gelijk onze nieuwe Q eens lekker vies konden maken.
Dit ging het dus worden "Pork belly burnt ends" naar idee van Noskos. (BBQ-NL)
In de spanning van het moment helemaal vergeten om een plaatje van het vlees te schieten. :blush:
Thuis gekomen aan de slag.
Overtollige stukjes weg snijden, blokjes snijden en in de rub.

Ondertussen de BBQ aangestoken en opgewarmd naar ?110 gr. altijd spannend meteen nieuwe Q, maar dat ging goed,even wennen na 20jr. Weber.
Gelukt. 110 gr. alhoewel de dome thermometer heel wat anders vermelde (schijnt normaal te zijn).

3 uurtjes laten pruttelen, ik had de Q ingericht als split grill met een bakje gevuld (Eco brasa) aan een zijde.
Aan gestoken op de Minion manier 5 briketten brandend, dat ging goed (moest na 4,5 uur wel wat bijvullen)

Na 3.uur klaar voor de boter en suiker met honing

INPAKKEN.

Nog 2 uurtjes stoven
Uitpakken en insmeren met BBQ saus voor een mooi Karamel laagje
Dit duurde zo'n ? uurtje

KLAAR.
't was ondertussen 18.30 uur gewoorden en 't zag er zo lekker uit dat we het maar als maaltijd gebruikt hebben.


Het was heerlijk
SNOEPJE VAN DE WEEK.
voorde mensen die zich dat nog kunnen herinneren

Lag zo'n mooi stuk varkens buikspek bij de slager dat we dat eigenlijk niet konden laten liggen, kwam goed uit omdat we gelijk onze nieuwe Q eens lekker vies konden maken.
Dit ging het dus worden "Pork belly burnt ends" naar idee van Noskos. (BBQ-NL)
In de spanning van het moment helemaal vergeten om een plaatje van het vlees te schieten. :blush:
Thuis gekomen aan de slag.
Overtollige stukjes weg snijden, blokjes snijden en in de rub.

Ondertussen de BBQ aangestoken en opgewarmd naar ?110 gr. altijd spannend meteen nieuwe Q, maar dat ging goed,even wennen na 20jr. Weber.
Gelukt. 110 gr. alhoewel de dome thermometer heel wat anders vermelde (schijnt normaal te zijn).

3 uurtjes laten pruttelen, ik had de Q ingericht als split grill met een bakje gevuld (Eco brasa) aan een zijde.
Aan gestoken op de Minion manier 5 briketten brandend, dat ging goed (moest na 4,5 uur wel wat bijvullen)

Na 3.uur klaar voor de boter en suiker met honing

INPAKKEN.

Nog 2 uurtjes stoven
Uitpakken en insmeren met BBQ saus voor een mooi Karamel laagje
Dit duurde zo'n ? uurtje

KLAAR.
't was ondertussen 18.30 uur gewoorden en 't zag er zo lekker uit dat we het maar als maaltijd gebruikt hebben.


Het was heerlijk

SNOEPJE VAN DE WEEK.
voorde mensen die zich dat nog kunnen herinneren

