BasBQ
Beef en Steak

Lekker spekkie

 
 
 

Hans

BBQ Junkie
Berichten
5.554
Walchers gilden spek

Het recept zwerft al een hele tijd rond op het forum, laatst nog een lekkere voorbij zien komen van Arjansnip
Toen in de reactie van Werty het water uit de marinade vervangen werd door Beerenburg was mijn interesse gewekt en besloot om dat ook maar eens te proberen.
Er lag nog een mooi stuk spek van een Duroc varken (? 1,5 kg) in de vriezer dat al redelijk op datum was dus dat moest er maar eens aan geloven. Ontdooien en in de marinade.
3 dagen later en een mooie middag was het tijd om de bbq aan te steken.
Redelijk constant op ? 110 gr C.
Het spek er op, ik heb het spek gedeeld om eens te proeven of er veel verschil zat in het toevoegen van Stegemans kip kruiden pikant of de traditionale en ik moet zeggen dat de pikante m'n voorkeur had.
Ook gaf het toevoegen van de Beerenburg een extra smaakje wat me wel beviel.

Nu nog even kijken of ik de foto's kan plaatsen.

Ugvidhol.jpg


Y0DOyoxl.jpg


WW9nPaXl.jpg


zlOBE34l.jpg


JQ83RA5l.jpg


wpaUa25l.jpg


6oof8pgl.jpg


mSZDa8nl.jpg


De links staan er op, de foto's ook , gelukt. 
leuk dat jullie meekeken,  :D
 
Ziet er fantastisch uit zeg. Ook maar op de to do lijst. Lekker snackje lijkt me dit.
 
Hans zei:
Walchers gilden spek

Het recept zwerft al een hele tijd rond op het forum, laatst nog een lekkere voorbij zien komen van Arjansnip
Toen in de reactie van Werty het water uit de marinade vervangen werd door Beerenburg was mijn interesse gewekt en besloot om dat ook maar eens te proberen.
Er lag nog een mooi stuk spek van een Duroc varken (? 1,5 kg) in de vriezer dat al redelijk op datum was dus dat moest er maar eens aan geloven. Ontdooien en in de marinade.
3 dagen later en een mooie middag was het tijd om de bbq aan te steken.
Redelijk constant op ? 110 gr C.
Het spek er op, ik heb het spek gedeeld om eens te proeven of er veel verschil zat in het toevoegen van Stegemans kip kruiden pikant of de traditionale en ik moet zeggen dat de pikante m'n voorkeur had.
Ook gaf het toevoegen van de Beerenburg een extra smaakje wat me wel beviel.

Nu nog even kijken of ik de foto's kan plaatsen.

Ugvidhol.jpg


Y0DOyoxl.jpg


WW9nPaXl.jpg


zlOBE34l.jpg


JQ83RA5l.jpg


wpaUa25l.jpg


6oof8pgl.jpg


mSZDa8nl.jpg


De links staan er op, leuk dat jullie meekeken.  (hoop ik)  :D
Die beerenburg is echt goed en je gebruikt ook nog de enige echte

Verstuurd vanaf mijn SM-A500FU met Tapatalk

 
Maar natuurlijk, "FryslanBoppe"
Als je het doet moet je het ook goed doen. 
Ik weet alleen nog niet wat onze Zeeuwen er van zullen vinden. :D !
 
Lust ik wel!
 
Ik blij dat ik nog een 'restje' buikspek heb liggen. Dit gaat hem worden.
 
RV zei:
Ik blij dat ik nog een 'restje' buikspek heb liggen. Dit gaat hem worden.


Mooi, allemaal aan de Beerenburg. :D :) !

        TSJOCH  :D
 
TheJoster zei:
Hans zei:
Mooi, allemaal aan de Beerenburg. :D :) !

        TSJOCH  :D

Haha ja, mjaar alleen voor het bjuikssspek djan hehh...

Sent from my BV7000 PRO using Tapatalk


Daar denk ik nog over na. :-?
Waarom gebruiken wij als trouwe aanhangers van het Amerikaanse bbq-en wel (whisky Jack Daniels) in onze marinades en sauzen maar in Nederland geen Beerenburg of b.v. zo'n heerlijke korenwijn?
Ook heel erg mild en kruidig.  :D
En wat denk je van onze Franse wijn marinades?
Hik hik, ga me er toch eens in verdiepen  :) !
 
Hans zei:
Daar denk ik nog over na. :-?
Waarom gebruiken wij als trouwe aanhangers van het Amerikaanse bbq-en wel (whisky Jack Daniels) in onze marinades en sauzen maar in Nederland geen Beerenburg of b.v. zo'n heerlijke korenwijn?
Ook heel erg mild en kruidig.  :D
En wat denk je van onze Franse wijn marinades?
Hik hik, ga me er toch eens in verdiepen  :) !

JD en JW zijn niet zo lekker dus dan kwakken we het graag bij ons vleesje ;-)

Sent from my BV7000 PRO using Tapatalk

 
Sommige Q-ers zijn er dol op, maar laten we niet te veel van het topic afdwalen. :D !
 
Terug
Bovenaan Onderaan