BasBQ
Beef en Steak

Lekker buikspekje

 
 

Jw

Stoker
Berichten
443
Heerlijk buikspek van de blackbastard!

Alleen eers de buik gepekeld.
Na het pekelen de buik in twee gesneden en toen in de marinade.

Marinade van:
5 spice
Knoflook
Gember
Suiker
Ketjap manis
Honing

Gevacumeerd en een nachtje in de koeling!
Toen op de BBq met 170 graden!
Ieder uur ingesmeerd met marinade aangevuld met wat honing!

Na 3,5 uur was de buik bijna op de gewenste kern temperatuur, toen nog even een klap directe hitte gegeven voor t korstje

95d3d00221ed96074baedb215dbd3786.jpg


f563641102b418116df7e39c2da8032a.jpg


6787acd62e842cbea1fc25d3479407ad.jpg


85aa0a03180402739d7844c1349939ac.jpg


eea2c6c1b8c756e0b0b940a2aeaadb09.jpg


d2542412264367e08ff3e9552c138886.jpg


48ca8771021ce29c6debdcbacc3289b7.jpg


17fe0adb25f4ab60c56d6be1ec2fd3a6.jpg


3c06d3d586bdb386f31a1dc173aa87bf.jpg


5d9113229156077de29888a5e13ffc64.jpg


De gasten een heerlijk witbroodje knapperig buikspek geserveerd met een vers honingmosterdsausje!
Daarna ons zelf maar getrakteerd op een kleine rum cola
 
Klinkt goed, maar zonder foto's is het niet gebeurd.
 
Sorry Mike was ietsje te snel met de opslaan knop!
Even wennen eerste keer via tapatalk
 
Ziet er goed uit! Is het gemaakt in het Bacon-weekend? Anders zou je nog aanspraak kunnen maken op het bacon-stickertje..... ;)
 
Ja Ceriel! Gisteren middag zondag 31 aug
 
daar is helemaal niks mis mee
 
Rum cola en het buikspek. Allebei goed...
 
Ziet er heerlijk uit!
 
Terug
Bovenaan Onderaan