Voorheen richtte ik mijn weber57 altijd in op indirect bbq'en met een lekbak eronder. Soms vulde ik deze ook met appelsap en kruiden of gewoon water. Na 12 uur roken was dit nooit verdampt.
Nu met een ei plaats ik een volle lekbak met water rechtsstreeks op de platesetter en dit kookt dan binnen een paar minuten. Opzich geen problem maar na een paar uurtjes is de boel verdampt en dan gaan de gelekte vleessappen dus verbranden in je lekbak. Dit zorgt voor een onaangename brandgeur.
Wat voor oplossingen hebben jullie hiervoor verzonnen? Ik zat zelf te denken om met alufolie wellicht een sort van slang te rollen waar de lekbak op komt te staan. Dit zorgt er in ieder geval voor dat er geen direct contact is, lijkt mij dat het dan een stuk minder warm wordt. Ik kan natuurlijk ook gewoon op zoek naar een grote lekbak.
Nu met een ei plaats ik een volle lekbak met water rechtsstreeks op de platesetter en dit kookt dan binnen een paar minuten. Opzich geen problem maar na een paar uurtjes is de boel verdampt en dan gaan de gelekte vleessappen dus verbranden in je lekbak. Dit zorgt voor een onaangename brandgeur.
Wat voor oplossingen hebben jullie hiervoor verzonnen? Ik zat zelf te denken om met alufolie wellicht een sort van slang te rollen waar de lekbak op komt te staan. Dit zorgt er in ieder geval voor dat er geen direct contact is, lijkt mij dat het dan een stuk minder warm wordt. Ik kan natuurlijk ook gewoon op zoek naar een grote lekbak.