Nicon
Stoker
- Berichten
- 334
Beste genoten,
Geen betere reden om de bbq op te stoken dan voor een tweetal rekken dik bevleesde spareribs! Dit paartje bij de Sligro gehaald en een beetje moeten trimmen om wat overtolling vet te verwijderen samen met het vlies. De avond ervoor ook nog een dry brine met alleen zout.
De ribs heb ik zonder binder voorzien van laagje Memphis Dust van Meathead en even een kwartiertje laten zweten alvorens ze bij 140 graden op de bbq te leggen. Ik heb marabu van F&F gebruikt. Rook kreeg ik van een mooi stuk kersenhout en appelhout, met dank aan @mafkACE !
Na twee uurtjes rook was de bark en kleur goed en heb ik de een van een foil boat voorzien als uitprobeersel, de ander mooi ingewikkeld met een beetje boter en bbq saus.
Na 45 min waren de ingewikkelde ribben 94-95 graden en mooi mals, de ribben in de foil boat hadden ietsjes langer nodig. Uiteindelijk heeft de foil boat er dik anderhalf uur over gedaan om op 94-95 graden te komen en ook mals te zijn.
Beide nog 10 min terug op de grill om de glaze te laten opdrogen en klaar!
De kinderen en mijn vrouw gaven de voorkeur aan de ingewikkelde ribben, die waren toch net ietsje sappiger en malser. Ik vond de extra bark van de foil boat wel lekkerder!
Dank voor het lezen!
Geen betere reden om de bbq op te stoken dan voor een tweetal rekken dik bevleesde spareribs! Dit paartje bij de Sligro gehaald en een beetje moeten trimmen om wat overtolling vet te verwijderen samen met het vlies. De avond ervoor ook nog een dry brine met alleen zout.
De ribs heb ik zonder binder voorzien van laagje Memphis Dust van Meathead en even een kwartiertje laten zweten alvorens ze bij 140 graden op de bbq te leggen. Ik heb marabu van F&F gebruikt. Rook kreeg ik van een mooi stuk kersenhout en appelhout, met dank aan @mafkACE !
Na twee uurtjes rook was de bark en kleur goed en heb ik de een van een foil boat voorzien als uitprobeersel, de ander mooi ingewikkeld met een beetje boter en bbq saus.
Na 45 min waren de ingewikkelde ribben 94-95 graden en mooi mals, de ribben in de foil boat hadden ietsjes langer nodig. Uiteindelijk heeft de foil boat er dik anderhalf uur over gedaan om op 94-95 graden te komen en ook mals te zijn.
Beide nog 10 min terug op de grill om de glaze te laten opdrogen en klaar!
De kinderen en mijn vrouw gaven de voorkeur aan de ingewikkelde ribben, die waren toch net ietsje sappiger en malser. Ik vond de extra bark van de foil boat wel lekkerder!
Dank voor het lezen!