Vaak denk je bij kip aan high and fast, toch? Althans ik wel, maar nu volgens een recept uit het boek winter bbq eens wat anders geprobeerd. Al moet ik wel bekennen dat ik de rub van @noskos die hij gebruikt op shortribs (https://www.bbq-nl.com/beef-ribs/) heb gebruikt omdat ik die echt mega lekker vind.
Ook zelf een saus geprobeerd te maken maar helaas was die helemaal mislukt.
Maar heb de kip drumsticks 2 uur op 100-130 graden gegaard met een blokje kersenhout. Het resultaat was een perfect sappig met een krokant huidje. De rub was iets te heftig maar met een beetje chilisaus vond ik hem heerlijk.
De volgende keer maar eens een beer can chicken op deze lage temperatuur proberen.
Genoeg gepraat, er moeten uiteraard nog wat fotos bij.
De mislukte saus
Het eindresultaat
Ook zelf een saus geprobeerd te maken maar helaas was die helemaal mislukt.
Maar heb de kip drumsticks 2 uur op 100-130 graden gegaard met een blokje kersenhout. Het resultaat was een perfect sappig met een krokant huidje. De rub was iets te heftig maar met een beetje chilisaus vond ik hem heerlijk.
De volgende keer maar eens een beer can chicken op deze lage temperatuur proberen.
Genoeg gepraat, er moeten uiteraard nog wat fotos bij.

De mislukte saus

Het eindresultaat
