- Berichten
- 19
Zo veel gelezen en opgestoken hier, dan ook maar eens laten zien hoe het gaat...
Gisteren twee mooie stukken buikspek van het Durocvarken op de BGE. Een stuk met zwoerd en één zonder. Eerst 36 uur nat pekelen in zout (gedeelte kleurzout) en kruiden. Hierna in een zelfgemaakte droge rub en twee uurtjes later op de Q. Indirect op 100 a 110 graden met een flinke chunk eikenhout. Een uur of 4,5 later de gewenste kerntemperatuur van 77 graden bereikt waarvan het laatste uurtje het stuk met zwoerd regelmatig gelakt met een appelstroop smeersel. Affikken van het zwoerd helaas mislukt, maar dat mocht de pret niet drukken.
Op naar de volgende
Gisteren twee mooie stukken buikspek van het Durocvarken op de BGE. Een stuk met zwoerd en één zonder. Eerst 36 uur nat pekelen in zout (gedeelte kleurzout) en kruiden. Hierna in een zelfgemaakte droge rub en twee uurtjes later op de Q. Indirect op 100 a 110 graden met een flinke chunk eikenhout. Een uur of 4,5 later de gewenste kerntemperatuur van 77 graden bereikt waarvan het laatste uurtje het stuk met zwoerd regelmatig gelakt met een appelstroop smeersel. Affikken van het zwoerd helaas mislukt, maar dat mocht de pret niet drukken.
Op naar de volgende
