Bij normale KCBS wedstrijden worden meestal gewoon kippendijen gemaakt.
Je moet voldoende maken voor zes juryleden, dus je moet minimaal zes losse stukken vlees in de doos doen. Je mag in principe ook een kipfilet in de box doen als er maar tenminste zes losse stukken vlees in zitten. Zes kiplolies mag ook. Maar het meest zie je dijen.
De dijen kan je met of zonder bot doen, met of zonder vel. Doe je met vel moet je door het velletje kunnen bijten, niet makkelijk bij low en slow. De jury vindt het mooi als het allemaal gelijke stukken zijn. Kijk eens bij Google naar 'building a box KCBS' dan zie je vast wat handige filmpjes. Ik had graag wat leuke voor je neer gezet maar dat is met de telefoon geen doen
.
En let altijd op er mag alleen kip en sla in de box niks anders vooral geen aluminiumfolie of tandenstokers of bakjes saus.
Je bent op zich best vrij in wat je inlevert wat betreft vorm, maar probeer niet teveel af te wijken van de standaard dat werkt volgens mij averechts.
Kijk even in het draadje van de Tony Stone van dit jaar daar staan vast wat mooie boxes tussen. Wederom even zelf zoeken, sorry.