BasBQ
Beef en Steak

Lang dun en lekker... Salade met grain fed rib eye

 
 
 
 
 

Sander72

BBQ Junkie
Berichten
6.894
Beste BBQ-Vrienden!

Het thema van deze maand leent zich wat mij betreft voor een brede eigen interpretatie... ik dacht:

Om Lang, Dun en Lekker te blijven moet je goed en gezond eten, dus ik maak een mooie salade!

Dus ik begon lange punt paprika's, lekkere maiskolven gewikkeld in dunne alufolie en lekkere kerstomaatjes.

1k0.jpg


Vooral die puntpaprika's wilde ik lekker hebben dus die gingen wat langer.

1k0.jpg


Ik had er extra lange en dunne groene spargels bij, dat vind ik lekker.

1k0.jpg


Die lekkere mais grilde ik na het garen nog even lekker door.

1k0.jpg


Toen gaf ik de hoofdrol aan een mooi met vet gemarmerde rib eye die lekker lang in de warme rook mocht beginnen.

1k0.jpg


Toen schonk ik mijzelf een mooi bier in... ik gebruikte een mooi lang en dun glas, het was tenslotte lekker bier!

1k0.jpg


Daarna gas erop om de steak mooi te searen.

1k0.jpg


Dat werd zomaar heel lekker!

1k0.jpg


Toen de steak even lag te rusten alles netjes samen gebracht op een mooie dunne plank zodat alles lekker uit kwam!

1k0.jpg


Dat was een heerlijk lang, dun en lekker plankje geworden voor de lunch!

Bedankt voor het kijken.
 
een waar, lang, dun en lekker feestmaal  ;)
 
you had me at "Isidor'  :D
 
Als je toch moet lunchen dan maar lekker lang....
 
Ziet er heerlijk uit
 
Geweldig verslag Sander  :D
Prachtige foto's met zeer toepasselijke quotes
Heb het lekker gelezen met een lang dunne glimlach  :)
 
Hey Salade dat is zomaar ook nog eens heel gezond.. Lekker man!
 
Wow, mooi gerecht geworden! En dat biertje doet het hem he  B-)
 
Hoe lang mag de rib eye van de rook genieten en bij welke temperatuur?

Verstuurd vanaf mijn HTC 10 met Tapatalk

 
Eldee zei:
Hoe lang mag de rib eye van de rook genieten en bij welke temperatuur?

Dat is beide niet essentieel. Leidend is de kern. Die heb ik op 45?C aangehouden.
Ik ben rond de 60?C pit temperatuur begonnen met een blokje rookhout en het vlees er indirect op.
Toen heb ik de T op laten lopen naar max 125 indirect.
Toen bij 45 kern vlees eraf en schuifjes open zodat ik het laatste stukkie kon grillen.
Mooie korst en even laten rusten... Happy Days!
 
Sander72 zei:
Eldee zei:
Hoe lang mag de rib eye van de rook genieten en bij welke temperatuur?

Dat is beide niet essentieel. Leidend is de kern. Die heb ik op 45?C aangehouden.
Ik ben rond de 60?C pit temperatuur begonnen met een blokje rookhout en het vlees er indirect op.
Toen heb ik de T op laten lopen naar max 125 indirect.
Toen bij 45 kern vlees eraf en schuifjes open zodat ik het laatste stukkie kon grillen.
Mooie korst en even laten rusten... Happy Days!
Thnx!


Verstuurd vanaf mijn HTC 10 met Tapatalk

 
Lekker lekker!


Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
 
Terug
Bovenaan Onderaan