goosebumps
Vuurmaker
- Berichten
- 63
Na heel veel meegekeken te hebben op dit forum zal ik ook maar eens posten wat ik dit weekend gemaakt heb. De DO heb ik nog niet zo heel lang dus de eerste keer dat ik dit recept maak heb ik helemaal het recept van kampvuurkok gevolgd. Ik heb mijn DO in de Bastard gezet voor het verwarmen.
https://kampvuurkok.nl/de-ultieme-verse-jus/
https://kampvuurkok.nl/lamsstoof-met-vadouvan/
Hier staat de jus net op. Als vlees heb ik een lamsschenkel gebruikt die ik nog had liggen in de vriezer.
De jus is bijna klaar. Alleen nog even zeven (helaas geen foto van de gezeefde jus)
Dit zijn de ingredi?nten voor de stoofpot. De lamsprocureur ligt hier in een alu pannetje bij de afzuiger, dan ontdooit hij sneller. Ik heb ze niet voorgebakken in de pan hoor!
Ff aanbraden met knoflook en ui
Paar uur later is hij klaar
Quinoa erbij en aanvallen!
Oja, nog wat ingemaakte komkommer erij voor een 'zoetzuurtje' erbij.
Het was heerlijk. Er zat een lekkere rooksmaak aan door de Marabu houtskool van Black Ranch. Ik denk dat deze met name tijdens het inkoken van de wijn erin gekomen is. Mijn vrouw is er niet zo'n fan van. Iemand nog een gouden tip om dit de volgende keer wat minder aanwezig te laten zijn?
Groeten,
Tom!
https://kampvuurkok.nl/de-ultieme-verse-jus/
https://kampvuurkok.nl/lamsstoof-met-vadouvan/
Hier staat de jus net op. Als vlees heb ik een lamsschenkel gebruikt die ik nog had liggen in de vriezer.
De jus is bijna klaar. Alleen nog even zeven (helaas geen foto van de gezeefde jus)
Dit zijn de ingredi?nten voor de stoofpot. De lamsprocureur ligt hier in een alu pannetje bij de afzuiger, dan ontdooit hij sneller. Ik heb ze niet voorgebakken in de pan hoor!

Ff aanbraden met knoflook en ui
Paar uur later is hij klaar
Quinoa erbij en aanvallen!

Het was heerlijk. Er zat een lekkere rooksmaak aan door de Marabu houtskool van Black Ranch. Ik denk dat deze met name tijdens het inkoken van de wijn erin gekomen is. Mijn vrouw is er niet zo'n fan van. Iemand nog een gouden tip om dit de volgende keer wat minder aanwezig te laten zijn?
Groeten,
Tom!