BasBQ
Beef en Steak

Lamsschouder gerookt op kerstboom

 

robbertbbb

Vuurmaker
Berichten
89
Zo. Vandaag even een lamsschouder low en slow roken op dennennaalden van de kerstboom.
Hij stond nog in de hoek van de tuin en heb er laatst wat kipfilet mee gerookt en dat smaakte prima.
Dus ik dacht dat gaan we eens testen met een lamsbout.
Het idee om hem 4 uur lang op 160 graden te houden. Eerst een half uur roken en dan de alubak afdekken met alu.
Even ingesneden en peper en zou er over heen
29f93b1136723d6b4935829ccb84f8c8.jpg


De dennetakken roken lekker!
94cef438181cc7678a652eda18a04805.jpg

De boom
c707c24eb9da41dc0b73309949dc959e.jpg


Ik heb er zin in

Update:
Ingepakt.
8cca5abf519b69a8612d319523bb4353.jpg
 
Ziet er lekker uit.... dacht alleen dat naaldbomenhout niet zo geschikt was om te roken omdat het harshoudend is.
 
Ben zeer benieuwd naar je eindresultaat. Eet smakelijk alvast
 
Ben benieuwd
 
vogels zei:
Ziet er lekker uit.... dacht alleen dat naaldbomenhout niet zo geschikt was om te roken omdat het harshoudend is.
Ik weet het zekere er ook niet van.
Maar voor een keertje.



Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
 
Na 4 uur heb ik de folie verwijdert en de lamsschouder overgoten met een mengsel van gehakte knoflook in vijzel met witte wijn azijn.
Dit netjes verspreid en toen nog een half uur laten bruin worden zonder folie.

De lams viel van t bot af en was heerlijk! De denne rooksmaak was subtiel en combineerde goed met t lam. Misschien ook omdat je hij maar een half uur in de rook ligt en daarna afgedekt word.

Al met al een succes!
 
ziet er lekker smakelijk uit
 
Terug
Bovenaan Onderaan