BasBQ
Beef en Steak

Lamsrack met soja/honing glaze en rode miso-jus

 
 
 
 

PH met een F

Pitmaster
Berichten
516
022c08296aa953476cb06d8a21c9432a.jpg


Om het paasweekend in te luiden: Lamsrack op de bbq met gegrilde asperges, een knolselderij puree en een heerlijke rode miso-jus.

Het lamsrackje heb ik qua kruiden simpel gehouden. Zout, peper en knoflook.
Dat op de bbq van 100 graden langzaam tot een kerntemp van 49 graden gegaard.
Daarna mochten de schuiven open voor een mooie korst.
Toen de bbq na tien minuten lekker heet was heb ik het rack ingesmeerd met een glaze van sojasaus en honing. Tijdens het searen heb ik beide kanten twee keer ingesmeerd. Bij 53 graden er af.

da60e1fe54abe1da345e4e5ebcb79351.jpg



Ondertussen had ik een knolselderij met wat aardappel tot een puree geprakt, met een lekkere dit boter en een klein beetje koji voor de smaak.

De jus maakte ik van rode miso, sake, mirin, water en suiker. Alles in gelijke delen (in mijn geval 50ml) in een pannetje en dat lekker inkoken tot jus dikte.

Het zijn voor mij vaak dit soort extraatjes wat de maaltijd maakt. Vlees is heerlijk, maar een lekkere jus of salade of ander bijgerecht wordt ik extra blij van deze bracht een brede glimlach op mn gezicht.
9ca0cb0d31afc366fc46d88550c28e8a.jpg


Oh ik had er natuurlijk ook nog wat groens bij. Gegrilde asperges en omdat de kids er zo dol op zijn wat mais. Mooi roostertje vol.

Vrolijk Pasen!
 
Niet normaal.

Dat ziet er nog eens goed uit.

Ik vind ook dat bijgerechten en sausen/jus het gerecht echt kunnen maken.
 
Je bent goed bezig.
Ook maar weer eens een lamsrackje aanschaffen. Lekker.
 
Terug
Bovenaan Onderaan