Visser
Tondelzoeker
- Berichten
- 21
Hallo allen,
Vandaag even langs onze Turkse supermarkt gelopen voor een stukje vlees. De meneer kon mij helaas niet in het Nederlands uitleggen wat voor vlees het was. Maar volgens mij is het Lamskotelet.
Hiervoor heb ik een marinade gemaakt en ongeveer 2 uurtjes laten badderen. In de koelkast en nog een uur buiten de koelkast.
Marinade;
60 Milliliter Balsamico azijn
120 Milliliter Olijfolie
2 Teentjes knoflook
1 Takje Rozemarijn
Vers gemalen Zwarte peper
1 Eetlepel Vloeibare honing
2 Theelepels Mosterd
1 Theelepel Gedroogde Oregano
Zou naar smaak
Mijn Kamado heb ik opgestookt tot 220/240 graden half direct en andere helft indirect.
De koteletten eerst direct ongeveer 6 minuten beiden kanten omdat ze flink dik waren. Daarna nog een minuut of 10/15 indirect zodat hij wat na kan garen.
Toen was het smikkelen geblazen, omdat het zondag was hebben we wat patatjes erbij gebakken
maar man man man dit was mega lekker.
Zeker een aanrader! Hoor graag nog wat tips en wat jullie denken wat voor vlees het is!
Vandaag even langs onze Turkse supermarkt gelopen voor een stukje vlees. De meneer kon mij helaas niet in het Nederlands uitleggen wat voor vlees het was. Maar volgens mij is het Lamskotelet.

Hiervoor heb ik een marinade gemaakt en ongeveer 2 uurtjes laten badderen. In de koelkast en nog een uur buiten de koelkast.
Marinade;
60 Milliliter Balsamico azijn
120 Milliliter Olijfolie
2 Teentjes knoflook
1 Takje Rozemarijn
Vers gemalen Zwarte peper
1 Eetlepel Vloeibare honing
2 Theelepels Mosterd
1 Theelepel Gedroogde Oregano
Zou naar smaak
Mijn Kamado heb ik opgestookt tot 220/240 graden half direct en andere helft indirect.
De koteletten eerst direct ongeveer 6 minuten beiden kanten omdat ze flink dik waren. Daarna nog een minuut of 10/15 indirect zodat hij wat na kan garen.
Toen was het smikkelen geblazen, omdat het zondag was hebben we wat patatjes erbij gebakken

Zeker een aanrader! Hoor graag nog wat tips en wat jullie denken wat voor vlees het is!
Laatst bewerkt: