- Berichten
- 12.070
We zijn hier altijd op zoek naar een nog lekkerder gyros. Dus vandaag maar eens een versie met lam geprobeerd van het weber grilspit.
Eerst een lamsbout zonder been gevlinderd.
De binnenkant gerubd met mijn eigen gyroskruiden.
Opgebonden, en daarna dit nog ingesmeerd met olijfolie en gyroskruiden erover gestrooid. Dit in de plasticfolie een aantal uur laten staan.
Na een uurtje op de barbecue met ??n blokje pecanhout.
Na ruim anderhalf uur was het klaar.
In plakjes en stukje gesneden en toen met zelfgemaakte tzatziki op een stukje Turks brood.
Het was heerlijk! Het hout had ik wel weg kunnen laten, de kruiden zijn zo heftig dat het eigenlijk wegvalt tegen het geheel.
Eerst een lamsbout zonder been gevlinderd.

De binnenkant gerubd met mijn eigen gyroskruiden.

Opgebonden, en daarna dit nog ingesmeerd met olijfolie en gyroskruiden erover gestrooid. Dit in de plasticfolie een aantal uur laten staan.

Na een uurtje op de barbecue met ??n blokje pecanhout.

Na ruim anderhalf uur was het klaar.

In plakjes en stukje gesneden en toen met zelfgemaakte tzatziki op een stukje Turks brood.

Het was heerlijk! Het hout had ik wel weg kunnen laten, de kruiden zijn zo heftig dat het eigenlijk wegvalt tegen het geheel.