BasBQ
Beef en Steak

Lamsgyros van het Spit

 
 
 
 
 
 

noskos

Administrator
Forumleiding
Berichten
11.858
We zijn hier altijd op zoek naar een nog lekkerder gyros. Dus vandaag maar eens een versie met lam geprobeerd van het weber grilspit.

Eerst een lamsbout zonder been gevlinderd.
lamsgyros-1.jpg


De binnenkant gerubd met mijn eigen gyroskruiden.
lamsgyros-2.jpg


Opgebonden, en daarna dit nog ingesmeerd met olijfolie en gyroskruiden erover gestrooid. Dit in de plasticfolie een aantal uur laten staan.
lamsgyros-3.jpg


Na een uurtje op de barbecue met ??n blokje pecanhout.
lamsgyros-4.jpg


Na ruim anderhalf uur was het klaar.
lamsgyros-5.jpg


In plakjes en stukje gesneden en toen met zelfgemaakte tzatziki op een stukje Turks brood.
lamsgyros-6.jpg


Het was heerlijk! Het hout had ik wel weg kunnen laten, de kruiden zijn zo heftig dat het eigenlijk wegvalt tegen het geheel.
 
ziet er heerlijk uit Dennis, zijn leuke en lekkere dingen om zelf te maken
 
So, das een Best hompie. Lekker man. Ik kon die kruiden hier ruiken  :p
 
Mogen we ook de samestelling van de kruiden weten?
 
De gyroskruiden staan op mijn blog, zal ze hier ook wel even neerzetten Ron.
 
Ziet er fijn uit, en lekker! Ik zei toch dat je het rookhout weg kon laten? Grappig dat jij ook tot die conclusie kwam, zitten dus in hetzelfde smaakpalet.
 
Ziet er heel lekker uit. Nu nog een grillspit...
 
De gyros kruidenmix heb ik al vaak gemaakt en gebruikt, deze kruidenmix is erg lekker!!!
 
Ik heb hem bij de rubs en marinades gezet.
 
Ziet er goed uit, ben eigenlijk niet zo'n fan van lamsvlees maar door dit gerecht kan ik misschien mijn mening eens moeten veranderen. ::)
 
Lekker broodje zeg!

Heb je ook een recept van de tzatziki?
 
Terug
Bovenaan Onderaan