- Berichten
- 5.222
Het onderwerp is iets met lam en groenten, hartstikke lekker natuurlijk maar ik had niet direct inspiratie.
Uiteindelijk toch iets lekkers kunnen “freestylen”
De boodschappen;
Ik ben begonnen met het fijn snijden van een flinke bos munt blaadjes.
Ondertussen ook joe aangemaakt, volledig direct op een 200/250 graden.
Ook vast mijn grilrooster van de weber erop gelegd.
Toen een eetlepel honing, een paar eetlepels kokend water en een par eetlepels appelcider azijn bij de gesneden munt gedaan.
Dit flink doorgeroerd en met de achterkant van een pollepel de munt flink gestompt, zo komen er veel meer smaken vrij.
De saus was nu klaar en mocht in de koelkast nog wat lekkerder worden.
Hierna heb ik alle groenten grof gesneden.
En frietjes van de zoete aardappelen gesneden.
Toen dit kleurrijke gebeuren klaar was heb ik een skillet met wat olie opgewarmd en hier de frietjes ingedaan.
Toen dit de goeie kant opging heb ik de groenten ingesmeerd met wat olijfolie en pezo en deze er ook bijgezet.
Nou dit ging allemaal heel lekker.
Toen de aardappelen en groenten klaar waren heb ik ze eraf gehaald en onder de aluminiumfolie aan de kant gezet.
Toen was het tijd voor de ster van de show.
De plak lamsbout ingesmeerd met een beetje olijfolie en gekruid met Italiaanse kruiden.
Vervolgens deze keihard gegrild op het gbs grilrooster.
Tuurlijk heb ik ook een gietijzeren rooster voor de big Joe, maar dit vond ik makkelijker met dit stuk vlees.
Toen hij kort aan de 52 kern zat heb ik hem eraf gehaald en kon ik mijn bord gaan opmaken.
Een beetje van die heerlijke saus eroverheen laten lopen en het zag er fantastisch uit.
Het was zo lekker dat de geitenkaas op was voor ik er foto’s van kon maken.
Nee, die ben ik in alle hectiek vergeten.
Terwijl ik de lamsbout aan het grillen was pakte Max Verstappen pole position in Monaco.
Heb er niet meer aan gedacht (maar miste hem ook niet in het gerecht)
Bedankt voor het lezen en bedankt @Smoke-A-Holic voor dit onderwerp!
We hebben er weer van genoten.
Uiteindelijk toch iets lekkers kunnen “freestylen”
De boodschappen;
Ik ben begonnen met het fijn snijden van een flinke bos munt blaadjes.
Ondertussen ook joe aangemaakt, volledig direct op een 200/250 graden.
Ook vast mijn grilrooster van de weber erop gelegd.
Toen een eetlepel honing, een paar eetlepels kokend water en een par eetlepels appelcider azijn bij de gesneden munt gedaan.
Dit flink doorgeroerd en met de achterkant van een pollepel de munt flink gestompt, zo komen er veel meer smaken vrij.
De saus was nu klaar en mocht in de koelkast nog wat lekkerder worden.
Hierna heb ik alle groenten grof gesneden.
En frietjes van de zoete aardappelen gesneden.
Toen dit kleurrijke gebeuren klaar was heb ik een skillet met wat olie opgewarmd en hier de frietjes ingedaan.
Toen dit de goeie kant opging heb ik de groenten ingesmeerd met wat olijfolie en pezo en deze er ook bijgezet.
Nou dit ging allemaal heel lekker.
Toen de aardappelen en groenten klaar waren heb ik ze eraf gehaald en onder de aluminiumfolie aan de kant gezet.
Toen was het tijd voor de ster van de show.
De plak lamsbout ingesmeerd met een beetje olijfolie en gekruid met Italiaanse kruiden.
Vervolgens deze keihard gegrild op het gbs grilrooster.
Tuurlijk heb ik ook een gietijzeren rooster voor de big Joe, maar dit vond ik makkelijker met dit stuk vlees.
Toen hij kort aan de 52 kern zat heb ik hem eraf gehaald en kon ik mijn bord gaan opmaken.
Een beetje van die heerlijke saus eroverheen laten lopen en het zag er fantastisch uit.
Het was zo lekker dat de geitenkaas op was voor ik er foto’s van kon maken.
Nee, die ben ik in alle hectiek vergeten.
Terwijl ik de lamsbout aan het grillen was pakte Max Verstappen pole position in Monaco.
Heb er niet meer aan gedacht (maar miste hem ook niet in het gerecht)
Bedankt voor het lezen en bedankt @Smoke-A-Holic voor dit onderwerp!
We hebben er weer van genoten.