BasBQ
Beef en Steak

Lam: Gebakken lamsvlees in knoflookyoghurt uit de skillet

 
 
 
 
 

Jet

Gemarineerd
Berichten
1.773
DSC_4692.JPG

Naar een recept van Jamie Oliver

ingredienten
3-4 personen
- olijfolie
- 1/2 rode chilipeper, in plakjes of gesnipperd
- 3 tenen knoflook, 1 in plakjes of gesnipperd, 2 geperst
- 1 blik gepelde tomaten 400 g (Heinz)
- 400-500 g Lamsbiefstuk, (Lamsbout zonder been) in stukjes van 5 cm
- 75 g ciabatta, in stukjes
- 1-2 tl gedroogde oregano
- Rasp van 1/2 citroen en een paar druppels sap naar smaak
- 200 g yoghurt (Grieks)

Doe een scheut olijfolie in een skillet en bak de plakjes/gesnipperde chilipeper en knoflook direct op de BBQ goudbruin, pas op voor verbranden van de knoflook want dan wordt deze bitter.
Snijd het Chiabattabrood in sneedjes gril de sneedjes even aan beide kanten direct op het BBQ rooster laat afkoelen en snijd de sneedjes in stukjes.
Regel daarna de de BBQ naar 180-200 gr. C.
Voeg tomaat, zout en peper toe; laat 5 minuten indirect op de BBQ koken tot de saus iets indikt.
Laat iets afkoelen, giet in een mengkom en pureer met een staafmixer. Schenk terug in de Skillet.
Bestrooi de stukjes vlees met zout en peper. Doe in een kom met het brood, oregano, citroenrasp en een scheutje olijfolie. Schep door elkaar en verdeel over de saus in de Skillet. Meng de yoghurt en de geperste knoflook met klein beetje citroensap, zout en peper. Schenk over het lamsvlees en bak de schotel 25-30 minuten in de BBQ indirect, tot het vlees gaar en mals is en de yoghurt verkleurt (verkleurt maar heel lichtjes). Serveer met een gemengde salade.

DSC_4648.JPG


DSC_4650.JPG


DSC_4655.JPG


DSC_4658.JPG


DSC_4662.JPG


DSC_4664.JPG


DSC_4666.JPG


DSC_4669.JPG


DSC_4670.JPG


DSC_4672.JPG


DSC_4677.JPG


DSC_4681.JPG


DSC_4684.JPG


DSC_4687.JPG


DSC_4688.JPG


DSC_4698.JPG
 
Mooi gerecht. Mooie broek.
 
Een waar feestmaal, bedankt voor het delen
 
Terug
Bovenaan Onderaan