- Berichten
- 1.937
Naar een recept van Jamie Oliver
ingredienten
3-4 personen
- olijfolie
- 1/2 rode chilipeper, in plakjes of gesnipperd
- 3 tenen knoflook, 1 in plakjes of gesnipperd, 2 geperst
- 1 blik gepelde tomaten 400 g (Heinz)
- 400-500 g Lamsbiefstuk, (Lamsbout zonder been) in stukjes van 5 cm
- 75 g ciabatta, in stukjes
- 1-2 tl gedroogde oregano
- Rasp van 1/2 citroen en een paar druppels sap naar smaak
- 200 g yoghurt (Grieks)
Doe een scheut olijfolie in een skillet en bak de plakjes/gesnipperde chilipeper en knoflook direct op de BBQ goudbruin, pas op voor verbranden van de knoflook want dan wordt deze bitter.
Snijd het Chiabattabrood in sneedjes gril de sneedjes even aan beide kanten direct op het BBQ rooster laat afkoelen en snijd de sneedjes in stukjes.
Regel daarna de de BBQ naar 180-200 gr. C.
Voeg tomaat, zout en peper toe; laat 5 minuten indirect op de BBQ koken tot de saus iets indikt.
Laat iets afkoelen, giet in een mengkom en pureer met een staafmixer. Schenk terug in de Skillet.
Bestrooi de stukjes vlees met zout en peper. Doe in een kom met het brood, oregano, citroenrasp en een scheutje olijfolie. Schep door elkaar en verdeel over de saus in de Skillet. Meng de yoghurt en de geperste knoflook met klein beetje citroensap, zout en peper. Schenk over het lamsvlees en bak de schotel 25-30 minuten in de BBQ indirect, tot het vlees gaar en mals is en de yoghurt verkleurt (verkleurt maar heel lichtjes). Serveer met een gemengde salade.