- Berichten
- 1.417
Om het jaar mooi af te sluiten met een lekkere knabbel heb ik in alle vroegte de Q vanmorgen al aangestoken.
Ik heb de noskos pulled pork wedstrijd methode aangehouden kwa roken, sauzen, inpakken.
Gister alle voorbereidingen gedaan,harde vetstukken trimmen, injecteren ditmaal met cola en de pulled pork rub van Van Beekum.
07:00 Q aan eenmaal op temperatuur +- 100 graden 4 blokke kersenhout erop nachtje geweekt in water.
En gaan!
Rond 07:45 ging het vlees op de Q.
Na 5 uur roken ingesmeerd met blue hogs original saus na 1 uurtje nog 1 laagje.
Uurtje later ingepakt in Folie.
Was lekker dagje ondertusse wat vuurwerk afgestoke met de oudste in de morgen toen het nog donker was onder het genot van de bbq rook.
14:45 ingepakt toen waren ze beide 70 graden kerntemperatuur.
Rond 17:00 was 1 van de 2 klaar. 93 graden
Nr 2 rond 17:45 die had een kern van 91 graden.
Ondertussen nog een coleslaw receptje aangehoude met rode kool, witte kool, wortel, mayo, yoghurt, mosterd, azijn, pecannoten, uienpoeder, honing, gembersiroop.
Na 5 uur roken
Tijd voor een sausje
En nog een laagje
Ondertussen de coleslaw gemaakt
7 uur op weg ( het vlees )
Tijd voor een ufopilotenjasje
Hot & Steamy effe laten rusten en daarna smikkelen.
Pannetje vol
Daar weten we wel raad mee
Wij gaan tonnetje rond het nieuwe jaar beginnen!
Proost allen op een goede jaarwisseling en bedankt voor het lezen!






Ik heb de noskos pulled pork wedstrijd methode aangehouden kwa roken, sauzen, inpakken.
Gister alle voorbereidingen gedaan,harde vetstukken trimmen, injecteren ditmaal met cola en de pulled pork rub van Van Beekum.
07:00 Q aan eenmaal op temperatuur +- 100 graden 4 blokke kersenhout erop nachtje geweekt in water.
En gaan!
Rond 07:45 ging het vlees op de Q.
Na 5 uur roken ingesmeerd met blue hogs original saus na 1 uurtje nog 1 laagje.
Uurtje later ingepakt in Folie.
Was lekker dagje ondertusse wat vuurwerk afgestoke met de oudste in de morgen toen het nog donker was onder het genot van de bbq rook.
14:45 ingepakt toen waren ze beide 70 graden kerntemperatuur.
Rond 17:00 was 1 van de 2 klaar. 93 graden
Nr 2 rond 17:45 die had een kern van 91 graden.
Ondertussen nog een coleslaw receptje aangehoude met rode kool, witte kool, wortel, mayo, yoghurt, mosterd, azijn, pecannoten, uienpoeder, honing, gembersiroop.
Na 5 uur roken
Tijd voor een sausje
En nog een laagje
Ondertussen de coleslaw gemaakt
7 uur op weg ( het vlees )
Tijd voor een ufopilotenjasje
Hot & Steamy effe laten rusten en daarna smikkelen.
Pannetje vol
Daar weten we wel raad mee

Wij gaan tonnetje rond het nieuwe jaar beginnen!
Proost allen op een goede jaarwisseling en bedankt voor het lezen!






