- Berichten
- 5.099
Voor de fotowedstrijd maar een mooi lang fine settimana italiano van gemaakt.
Er lag sneeuw, het was nat, glad en ongezellig.
Toch iets in elkaar weten te stoven….
De eerste voorwaarde (van de cheffin della casa) eerst eens opmaken wat nog overal in potjes en vriezers is.
Op zaterdag: Gerookte eendenborst met een peterselie-walnoot pesto, aangevuld met een fungi risotto.
Als eerste twee pesto’s gemaakt. Van alles was nog in potjes, doosjes en zakjes in huis.
- Pesto met peterselie en walnoot
- Pesto arrabbiata
Daarna de ducky borstjes op de vetkant kruislings ingesneden en aan beide zijden in een zelfgemaakte italiaanse kruidenrub gezet.
BGE op 130 C en olijven rookhout toegevoegd. Dit ging wel erg heftig, dus maar een paar blokken eruit gehaald om te voorkomen dat het vlees te bitter wordt. Rooktijd nog geen 30 minuten tot een kerntemperatuur van 53 C.
De CEO heeft in de tussentijd de Risotto ai funghi gemaakt en de overige paddo’s gebakken.
Bordje opgemaakt en smullen maar.
Op zondag: Skrei in pesto arrabbiata, gegrilde groenten en pane con burro alle erbe.
Bij de vishandel was de Skrei (winterkabeljauw) in de “aanbieding”. Dus maar een zijde meegebracht. Het dikste deel eraf gehaald voor vandaag en de rest voor visragout in de diepvries.
De moot voorzien van een topping van pesto arrabbiata. Direct op 180 C gerookt op een plankje van @Frits . Tijd 22 min tot een kerntemp van 62 C. De grillgroenten in een mandje en hoppa kee op het rooster. Restant ciabatta ingesmeerd met kruidenboter en erbij gelegd.
Bordje opgemaakt en smullen maar.
grazie per aver letto
Er lag sneeuw, het was nat, glad en ongezellig.
Toch iets in elkaar weten te stoven….
De eerste voorwaarde (van de cheffin della casa) eerst eens opmaken wat nog overal in potjes en vriezers is.
Op zaterdag: Gerookte eendenborst met een peterselie-walnoot pesto, aangevuld met een fungi risotto.

Als eerste twee pesto’s gemaakt. Van alles was nog in potjes, doosjes en zakjes in huis.
- Pesto met peterselie en walnoot
- Pesto arrabbiata
Daarna de ducky borstjes op de vetkant kruislings ingesneden en aan beide zijden in een zelfgemaakte italiaanse kruidenrub gezet.
BGE op 130 C en olijven rookhout toegevoegd. Dit ging wel erg heftig, dus maar een paar blokken eruit gehaald om te voorkomen dat het vlees te bitter wordt. Rooktijd nog geen 30 minuten tot een kerntemperatuur van 53 C.
De CEO heeft in de tussentijd de Risotto ai funghi gemaakt en de overige paddo’s gebakken.
Bordje opgemaakt en smullen maar.
Op zondag: Skrei in pesto arrabbiata, gegrilde groenten en pane con burro alle erbe.

Bij de vishandel was de Skrei (winterkabeljauw) in de “aanbieding”. Dus maar een zijde meegebracht. Het dikste deel eraf gehaald voor vandaag en de rest voor visragout in de diepvries.
De moot voorzien van een topping van pesto arrabbiata. Direct op 180 C gerookt op een plankje van @Frits . Tijd 22 min tot een kerntemp van 62 C. De grillgroenten in een mandje en hoppa kee op het rooster. Restant ciabatta ingesmeerd met kruidenboter en erbij gelegd.
Bordje opgemaakt en smullen maar.
grazie per aver letto
