- Berichten
- 83
Het afgelopen weekend heb ik pulled pork gemaakt en had nog 200 gram pulled pork over, daar heb ik kroketten van gemaak.
Recept roux voor Pulled Pork kroketten
200 gram pulled pork
325 cc bouillon (rund)
Halve fijn gesnipperde ui
45 gram roomboter
60 gram patentbloem
3 gram gelantine blaadjes
25 cc kookroom of slagroom
1 eidooier
Fijn gehakte peterselie
Gerookte paprikapoeder
Bbq saus halve eetlepel ( naar smaak)
Worcestershire saus (naar smaak)
1 theelepel gerookte paprikapoeder
Week de gelatine in koud water
Doe de boter in een pan en verhit tot het gaat bruisen zonder dat er bruining ontstaat, leg de gesnipperde ui toe en laat ze glazig worden pas op dat de boter niet bruin wordt. Roer hierdoor met een garde de patentbloem en laat voorzichtig roerend doorgaren tot de massa loslaat van de pan
Giet de bouillon bij de roux en kook die een paar minuten door tot de roux gaar is. Proef of de meelsmaak verdwenen is en kijk of de roux glanst. Voeg hierna de gesneden pulled pork toe.
Haal de pan van het vuur en klop er achtereenvolgens de uitgeknepen gelatine, de kookroom, de eierdooiers, en de peterselie door.
Maak op smaak met Worcestershire saus, gerookte paprikapoeder en eventueel nog wat zout.
Dek de ragout af met een velletje slagersplastic en laat in de koelkast (liefst een nachtje) afkoelen.
Schep bolletjes ragout van ongeveer 70 gram en rol die voorzichtig door het fijne paneermeel tot een croquetje.
Klop de eiwitten los en haal daar voorzichtig de fijngepaneerde croquetten doorheen.
Rol ze daarna door de grove paneer of panka.
Frituur de kroketten vier minuten in olie van 180 graden.
Eet smakelijk.
Recept roux voor Pulled Pork kroketten
200 gram pulled pork
325 cc bouillon (rund)
Halve fijn gesnipperde ui
45 gram roomboter
60 gram patentbloem
3 gram gelantine blaadjes
25 cc kookroom of slagroom
1 eidooier
Fijn gehakte peterselie
Gerookte paprikapoeder
Bbq saus halve eetlepel ( naar smaak)
Worcestershire saus (naar smaak)
1 theelepel gerookte paprikapoeder
Week de gelatine in koud water
Doe de boter in een pan en verhit tot het gaat bruisen zonder dat er bruining ontstaat, leg de gesnipperde ui toe en laat ze glazig worden pas op dat de boter niet bruin wordt. Roer hierdoor met een garde de patentbloem en laat voorzichtig roerend doorgaren tot de massa loslaat van de pan
Giet de bouillon bij de roux en kook die een paar minuten door tot de roux gaar is. Proef of de meelsmaak verdwenen is en kijk of de roux glanst. Voeg hierna de gesneden pulled pork toe.
Haal de pan van het vuur en klop er achtereenvolgens de uitgeknepen gelatine, de kookroom, de eierdooiers, en de peterselie door.
Maak op smaak met Worcestershire saus, gerookte paprikapoeder en eventueel nog wat zout.
Dek de ragout af met een velletje slagersplastic en laat in de koelkast (liefst een nachtje) afkoelen.
Schep bolletjes ragout van ongeveer 70 gram en rol die voorzichtig door het fijne paneermeel tot een croquetje.
Klop de eiwitten los en haal daar voorzichtig de fijngepaneerde croquetten doorheen.
Rol ze daarna door de grove paneer of panka.
Frituur de kroketten vier minuten in olie van 180 graden.
Eet smakelijk.
Laatst bewerkt: