BasBQ
Beef en Steak

koud roken of niet

janvanderijt

Tondelzoeker
Berichten
11
vraagje ik woon in de filippijnen waar het altijd tussen de 32 en 35 graden is
is het mogelijk om dan koud te roken?
zou hier heel graag antwoord op hebben van de kenners
bij voorbaat dank jan
 
Dat wordt moeilijk Jan.

Echt koud roken is onder de 22-25 oC.
Ik heb een beetje hetzelfde probleem (Zambia), maar bij ons zijn de nachten in de winter koud genoeg.

Er zijn echter genoeg worsten/bacons/ham etc die warm gerookt worden en ik gebruik regelmatig een cold smoke generator voor het roken rond de 30-40 graden
 
koud roken in een klimaatkast (omgebouwde oude koelkast) misschien?
en wat wil je gaan maken?
 
Een bak ijs in de BBQ zetten werkt ook heel goed
 
Natte doeken aan de buitenkant zou ook voor verkoeling moeten zorgen dmv verdamping.
 
Koelkast ombouwen of je smoker vol stapelen met flessen ijs water zijn mogelijkheden die ik zou proberen.
 
koelelementen erbij leggen
 
Ewald zei:
Een bak ijs in de BBQ zetten werkt ook heel goed

Met 30 graden is  een bak ijs toch zo weg??
 
janvanderijt zei:
gewoon heel moeilijk dus en ruimte met airco is te duur

hmmmm, maar je kunt natuurlijk wel lekker warm roken...

blijf ik toch benieuwd wat je nou eigenlijk wilde koud roken, vis?
 
janvanderijt zei:
zalm heb een zaak gevonden die verse zalm vrkoopt en dat wil ik koud roken
je kunt het eerst eens warm roken, natuurlijk niet hetzelfde maar wel ook heel erg lekker! en voor zalm zul je inderdaad minstens een uur of 10 een koele plekmoeten hebben... een rook-koelkast...
 
Terug
Bovenaan Onderaan