- Berichten
- 209
Voor de eerste keer koud gerookte zalm gemaakt.
Hiervoor heb ik het recept van @noskos gebruikt.
De eerste stap was het pekelen van de zalm voor 24 uur (in zout, suiker, dille en jeneverbessen).
Na het pekelen heb ik het zout eraf gespoeld, om de zalm vervolgens 12 uur te laten drogen.
Na het drogen kon het roken beginnen, wat ik heb gedaan met een cold smoke generator gevuld met beuken rookmot, voor een periode van 12 uur.
Hierna heb ik de zalm vacuüm verpakt om deze te ontdoen van de extreme rooksmaak (ook weer voor een periode van 12 uur).
Vanavond om 9.30 heb ik de zalm uit de koelkast gehaald om er porties van te maken.
Het resultaat is echt fantastisch!
Bedankt voor het lezen!
Verstuurd vanaf mijn KB2003 met Tapatalk
Hiervoor heb ik het recept van @noskos gebruikt.
De eerste stap was het pekelen van de zalm voor 24 uur (in zout, suiker, dille en jeneverbessen).
Na het pekelen heb ik het zout eraf gespoeld, om de zalm vervolgens 12 uur te laten drogen.
Na het drogen kon het roken beginnen, wat ik heb gedaan met een cold smoke generator gevuld met beuken rookmot, voor een periode van 12 uur.
Hierna heb ik de zalm vacuüm verpakt om deze te ontdoen van de extreme rooksmaak (ook weer voor een periode van 12 uur).
Vanavond om 9.30 heb ik de zalm uit de koelkast gehaald om er porties van te maken.
Het resultaat is echt fantastisch!
Bedankt voor het lezen!






Verstuurd vanaf mijn KB2003 met Tapatalk