- Berichten
- 1.649
Het is er eindelijk van gekomen. Ik heb een koud gerookte zalm gemaakt. En het resultaat is heerlijk.
Zalmzijde bij de Makro gekocht, klaar gemaakt volgens Easterwood recept (http://www.easterwoodbbq.nl/2012/03/koud-gerookte-zalm-met-jack-daniels.html). Als zout grof zeezout gebruikt, spoelt makkelijk af. De zalm heb ik 2 x lichtjes ingesmeerd met Ketel 1 Matuur jenever. Is een zachte jenever met een heerlijk eiken aroma. Zalm heeft 4,5 uur in de smoker gelegen (zie https://smokeyjohn.nl/zalm-koud-roken) met onderin de met beukenmot gevulde CSG. Naast de zalm ook nog een vergiet met wat zeezout gelegd (voor 1 uur). Gerookt zout is ook erg lekker.
Na het roken de zalmzijde in 3 stukken gesneden, gevacumeerd en in de vriezer gelegd. Vandaag in plakjes gesneden en gegeten met verse pasta, pesto en doperwten. Heerlijk
Ik kan een ieder aanraden het ook een keer te doen. Heel makkelijk te maken, met een fantastisch resultaat.

Zalmzijde ingesmeerd met suiker, peper en grof zeezout

Beetje Matuur er over druppelen


CSG onderin de smoker gezet en aangestoken

Ook een beetje zout roken

Vacumeren en in de vriezer voor een paar dagen

Zalm in dunne plakjes snijden, ondertussen verse paste gekookt en pesto gemaakt. Doperwten even meekoken met de pasta.

We hebben weer heerlijk gegeten. Bedankt weer voor het kijken
Zalmzijde bij de Makro gekocht, klaar gemaakt volgens Easterwood recept (http://www.easterwoodbbq.nl/2012/03/koud-gerookte-zalm-met-jack-daniels.html). Als zout grof zeezout gebruikt, spoelt makkelijk af. De zalm heb ik 2 x lichtjes ingesmeerd met Ketel 1 Matuur jenever. Is een zachte jenever met een heerlijk eiken aroma. Zalm heeft 4,5 uur in de smoker gelegen (zie https://smokeyjohn.nl/zalm-koud-roken) met onderin de met beukenmot gevulde CSG. Naast de zalm ook nog een vergiet met wat zeezout gelegd (voor 1 uur). Gerookt zout is ook erg lekker.
Na het roken de zalmzijde in 3 stukken gesneden, gevacumeerd en in de vriezer gelegd. Vandaag in plakjes gesneden en gegeten met verse pasta, pesto en doperwten. Heerlijk
Ik kan een ieder aanraden het ook een keer te doen. Heel makkelijk te maken, met een fantastisch resultaat.

Zalmzijde ingesmeerd met suiker, peper en grof zeezout

Beetje Matuur er over druppelen


CSG onderin de smoker gezet en aangestoken

Ook een beetje zout roken

Vacumeren en in de vriezer voor een paar dagen

Zalm in dunne plakjes snijden, ondertussen verse paste gekookt en pesto gemaakt. Doperwten even meekoken met de pasta.

We hebben weer heerlijk gegeten. Bedankt weer voor het kijken