- Berichten
- 20.862
Gisteren een zalm gerubt met een mix van 2/3 zout en 1/3 bruine suiker.
De zalm met peper bestrooien en goed in de rub zetten.
Stevig in huishoudfolie verpakken en onder een paar pakken jus in de koelkast leggen.
Na twalf uur goed afspoelen en insmeren met Jack Daniels en 12 uur laten drogen in de koelkast
Ik heb de zalm in die twaalf uur nog twee keer bestreken met Jack Daniels.
Vandaag de zalm 11,5 uur gerookt in de WSM met beukenhout.
Dit is het resultaat.
De grote zalm, rechts op de foto had ik 12 uur in een pekeloplossing gehad, wat opviel is dat de structuur van de zalm met droge rub veel stevig was geworden in vergelijking met de zalm in pekeloplossing.
De zalm met peper bestrooien en goed in de rub zetten.
Stevig in huishoudfolie verpakken en onder een paar pakken jus in de koelkast leggen.
Na twalf uur goed afspoelen en insmeren met Jack Daniels en 12 uur laten drogen in de koelkast
Ik heb de zalm in die twaalf uur nog twee keer bestreken met Jack Daniels.
Vandaag de zalm 11,5 uur gerookt in de WSM met beukenhout.
Dit is het resultaat.
De grote zalm, rechts op de foto had ik 12 uur in een pekeloplossing gehad, wat opviel is dat de structuur van de zalm met droge rub veel stevig was geworden in vergelijking met de zalm in pekeloplossing.