BasBQ
Beef en Steak

Koud gerookte zalm, droge rub.

zalmp003.jpg

Koud gerookte zalm.

ingredi?nten:

60gr zout
60gr zeezout
80gr bruinebasterd suiker

3 stukken zalm gehaald.
koudgerooktezalm3stukken001.jpg


Een rub gemaakt van 60gr zout,60gr zeezout en 80gr bruinebasterd suiker.
Dit is voor 1 stuk zalm.
koudgerooktezalm3stukken002.jpg


De zalm bedekt met de rub.
koudgerooktezalm3stukken003.jpg


Heb de zalm stukken in aparte ziplock zakken gedaan,en deze in een schaal gelegen met iets zwaars er op.
Daar zijn ze blijven liggen voor 24 uur,af en toe heb ik ze gedraaid.
Daarna heb ik ze afgespoeld en 24 uur laten drogen.

De WSM klaar gemaakt.
koudgerooktezalm3stukken004.jpg


De CSG gevuld met whiskyoaks mot.
koudgerooktezalm3stukken005.jpg

koudgerooktezalm3stukken006.jpg


En de zalm +/_8 tot 10 uur laten roken.(1 volle CSG)

zalmp001.jpg

zalmp002.jpg

zalmp003.jpg


En deze vacuum getrokken.
zalmp004.jpg


In de vriezer met de zalm,en de eerste mag er over 1 dag uit.
 
Zalm al op?
:D
 
Ppfff,dit soort draadjes moet je niet teveel hebben.. Man,ik heb haast een extra hd nodig om alle todo's op te slaan..
 
 
 
 
 

Hoogie

Pitmaster
Berichten
950
Door al die posts over gerookte zalm ben ik helemaal enthousiast geraakt. Vandaag mijn eerste poging. Ik ben een beetje bang dat het een beetje hard gaat met de rookmot. Ik weet niet of ik wel 10/12 uur redt in dit tempo. Maar het ruikt wel heeeeeerlijk zeg. Je zou bijna in de woonkamer gaan roken.
 
Terug
Bovenaan Onderaan