BasBQ
Beef en Steak

koud en gevoelstemperatuur -10? Juist BBQ 9kg Pulled pork

 
 
 

Poetsertje

Pitmaster
Berichten
502
Even wat Pulled Pork maken.
Grrrrr, juist nu is het zo koud buiten
Voor het eerst in de BGE en die houd zich eigen prima.
(verwachten we anders dan? sorry..... :( )

4 uurtjes roken, even moppen (en fotomomentje)
en 2 uurtjes verder inpakken (13.30 uur)

Doe ik nu al een tijdje en dat bevalt prima.
Rond 17-18 zou het op tafel moeten kunnen staan.

Ehhhhh, een gedeelte dan he, de rest is voorraad uiteraard voor een
bbq over een paar weken

IMG_1798_zps7e83c013.jpg


IMG_1799_zps651627a6.jpg
 
Lekker maaltje voor 3 personen ;D
 
Dat is een serieuze berg vlees  ;D Succes met de bereiding vandaag
 
Pfoei wat een massa vleesch..
 
Gaat lekker zo! Handig die raised grid.
 
en wat gaat je hoofdgerecht worden?  :D
 
Lekker bezig,kan je weer even vooruit.
 
lekker hoor, hier moet je wel even mee vooruit kunnen
 
't is wel veul....... ;)
 
Waarom doe je niet gelijk een whole hog:D
Godsammekraken wat een stapel!
 
Men das nog eens een stapel vlees, heerlijk hoor.......
Daar kun je een behoorlijke club mensen mee voeren!
 
Hahaha, ja het was een serieuze stapel.
De verhoger nu ook inderdaad voor het eerst gebruikt voor extra ruimte ipv indirecte zone.
Zonder had het niet gepast

We waren met 8 man vannavond en de rest is voor een meeting over een paar weken met de autoclub.

Ze wogen na injectie, 9.1kg samen.
Na het roken, pullen en vet verwijderen bleef er 4.7 kg over.
Toch wel een hoop verlies vooral na het roken. (3x1.8kg over)
Van Bert geleerd even nakruiden en nasausen. (lichtjes voor de finishing touch)
En gewoon 1.5 kg op deze avond.

Tjonge jonge, wat houd zo'n BGE zich kranig in deze koude.
Er zat zeker voor nog 9 uur aan kolen in denk ik.

7 uur BBQ aangedaan, 8 uur vlees er op bij 100 graden, 12.30 uur moppen, 14.00 uur in de "crutch" en 17.00 uur gingen ze er af bij 89 graden.
even 10 minuten folie open gedaan om uit te dampen en toen om 18.30 uur zaten we keurig aan het eerste broodje.
Waterbak er in (geen idee of dat ook perse moet bij een BGE) met bouillon en bier.

IMG_1800_zps9186318a.jpg


IMG_1803_zps4f9b2389.jpg


 
Ziet er goed uit Walter.
Jij bent of wordt snel ere lid van die autoclub ;)
 
Ze nemen me voor lief..... :-[


Nee hoor, ik doe het me zelf aan.
Leuk om ze te bekeren tot het betere BBQ-en
 
Dus als ik het goed begrijp zit je bijna al weer zonder?
 
Frits +1  !!
 
Terug
Bovenaan Onderaan