- Berichten
- 290
Vandaag keuzestress dusss…. dan snij je je procureur door midden en maak je twee verschillende soorten pulled pork.
Mijn oog was gevallen op de Koreaanse pulled pork met kimchi mayo en white sauce van Noskos en een recept voor Sticky Miso ribs uit Asian BBQ. Dat laatste recept was natuurlijk geen pulled pork maar met de rub en de glaze kon ik prima uit de voeten.
Vroeg in de ochtend (ja ik weet het… te laat, maar op de een of andere manier ben ik in het plannen van bbq-gerechten niet zo goed) de procureur getrimd, in 2 stukken gesneden en in de marinade/rub gezet. Op de KPP ging een laagje gochujang en de MPP kreeg een laagje sriracha en togarashi. Beide netjes ingepakt en terug in de koeling.
Tegen de middag de Q aangestoken, indirect en het streven was 120 graden. Dat laatste bleek een uitdaging, het duurde best een tijd voordat ik hem constant op die temperatuur had. Een paar blokjes kersen rookhout erbij en toen mochten de stukken procureur erop.
In de keuken heb ik voor beide pulled porks een glaze gemaakt;
MPP op basis van, je raadt het al, miso, sojasaus, suiker en sesamolie.
KPP op basis van gochujang, suiker, sojasaus en sesamolie. Omdat er een paar huisgenoten iets minder dol zijn op heel pittig heb ik niet alle voorgeschreven gochujang in de saus gedaan. Voor deze PP moest ook nog een komkommer gesneden worden en 2 sausjes worden gemaakt. Een white saus en een echt verrukkelijk kimchimayo die op beide PP heerlijk bleek te zijn.
De procureur lag er ongeveer 4,5 uur op lag toen de bark mooi en droog was en ik ze beide heb ingepakt. Met een kernthermometer erin konden ze weer terug en verder garen tot ongeveer 92 graden.
Bij 92 graden waren ze beide boterzacht en mochten ze van de bbq. Even op de plank uitdampen en daarna een klein uurtje rusten in het folie met een handdoek erover heen om ze lekker warm te houden.
Toen was het tijd om te pullen en het vlees te mengen met de saus/glaze.
Alles netjes in bakjes en schalen, de baobuns in de stoomoven en toen konden we aanvallen!
Beide pulled porks bevielen heel erg goed, de sausen bleken uitwisselbaar en alles bij elkaar was het heerlijk!
Koreaanse Pulled Pork:
Sticky Miso Ribs:
recept uit Asian BBQ van Jord Althuizen
Mijn oog was gevallen op de Koreaanse pulled pork met kimchi mayo en white sauce van Noskos en een recept voor Sticky Miso ribs uit Asian BBQ. Dat laatste recept was natuurlijk geen pulled pork maar met de rub en de glaze kon ik prima uit de voeten.
Vroeg in de ochtend (ja ik weet het… te laat, maar op de een of andere manier ben ik in het plannen van bbq-gerechten niet zo goed) de procureur getrimd, in 2 stukken gesneden en in de marinade/rub gezet. Op de KPP ging een laagje gochujang en de MPP kreeg een laagje sriracha en togarashi. Beide netjes ingepakt en terug in de koeling.
Tegen de middag de Q aangestoken, indirect en het streven was 120 graden. Dat laatste bleek een uitdaging, het duurde best een tijd voordat ik hem constant op die temperatuur had. Een paar blokjes kersen rookhout erbij en toen mochten de stukken procureur erop.
In de keuken heb ik voor beide pulled porks een glaze gemaakt;
MPP op basis van, je raadt het al, miso, sojasaus, suiker en sesamolie.
KPP op basis van gochujang, suiker, sojasaus en sesamolie. Omdat er een paar huisgenoten iets minder dol zijn op heel pittig heb ik niet alle voorgeschreven gochujang in de saus gedaan. Voor deze PP moest ook nog een komkommer gesneden worden en 2 sausjes worden gemaakt. Een white saus en een echt verrukkelijk kimchimayo die op beide PP heerlijk bleek te zijn.
De procureur lag er ongeveer 4,5 uur op lag toen de bark mooi en droog was en ik ze beide heb ingepakt. Met een kernthermometer erin konden ze weer terug en verder garen tot ongeveer 92 graden.
Bij 92 graden waren ze beide boterzacht en mochten ze van de bbq. Even op de plank uitdampen en daarna een klein uurtje rusten in het folie met een handdoek erover heen om ze lekker warm te houden.
Toen was het tijd om te pullen en het vlees te mengen met de saus/glaze.
Alles netjes in bakjes en schalen, de baobuns in de stoomoven en toen konden we aanvallen!
Beide pulled porks bevielen heel erg goed, de sausen bleken uitwisselbaar en alles bij elkaar was het heerlijk!
Koreaanse Pulled Pork:

Koreaanse pulled pork met kimchi mayo en white sauce
Deze Koreaanse pulled pork is een heerlijke, Aziatische variant van de klassieker. Lekker op een broodje met kimchi mayo en white sauce!
www.bbq-nl.com
Sticky Miso Ribs:
recept uit Asian BBQ van Jord Althuizen
Laatst bewerkt: