- Berichten
- 1.089
Hoi Bbq genoten,
Bitterballen….. ik kan ondertussen wel zeggen dat ik verslaafd ben aan die lekkere ronde balletjes uit het vet met als basis een stuk vlees van de Bbq. Al langer speelde het door mijn hoofd om eens een Buldak ( vuurkip ) Bitterbal te maken. Dat idee moest er maar eens van komen. Moeilijk is het allemaal niet als je een basis hebt om vanuit te gaan. Het kost alleen pokke veel tijd aan werk maar dat heb ik er graag voor over.
De Koreaanse Cheesy Buldak ( Vuurkip ) Bitterballen zijn gebaseerd op het vuurkip recept ( Buldak, pittige Koreaanse BBQ kip met kaas! ) van Noskos en ik ga van de ragout altijd uit van het basis recept van Kees Holtcamp dat pas ik meestal aan aan de bitterbal die ik maak. voor de rest heb ik lekker zitten freewheelen hoe ik het in elkaar heb gezet.
Eerst heb ik de Buldak saus gemaakt voor de marinade van de Buldak kip en voor het maken van de ragout( de Buldak saus wordt dus in principe mijn koude bouillon om de ragout te maken )
Die saus alleen al is al duivels als die staat te pruttelen
Vervolgens heb ik de kip in de marinade gezet en vacuüm getrokken zodat die een nachtje kon zwemmen in de koeling.
Wat ruikt dat toch lekker
de pit van de Buldak saus komt je gewoon tegen
moet als je die vacuümzak de dag erna opentrekt
Vervolgens heb ik de Bbq aangestoken en ben ik uitgegaan van 180c directe hitten en heb ik de Buldak kip gegrild.
Nadat de vuurkip klaar was heb ik alles klein gesneden en even apart gezet.
Het was ondertussen tijd om de ragout te gaan maken.
Alle ingrediënten klaar gezet zodat ik in een keer door kan gaan met het maken van de ragout.
Hop boter in de ketel, als die is gesmolten gelijk de bloem erbij en even alles aan de kook brengen dat de roux goud geel is.
Dan komt de Buldak saus erbij ( ik wilde de saus eerst door een zeef halen maar dat heb ik niet gedaan omdat ik dan alle lekkers wat in de Buldak saus zit zou verliezen ) en de melk.
Vervolgens is het even alles goed door elkaar mengen en weer aan de kook brengen dat je een mooi ragout hebt.
Dit rook nu al lekker.
Vervolgens de ketel van het vuur gehaald en de geweekte gelatineblaadjes erdoor geroerd. Als die zijn opgenomen in de ragout gaat de room met eidooiers erdoor, vervolgens de gesneden Buldak kip toevoegen en daarna de cheddar kaas en harde mozzarella kaas en als laatste voeg je wat groenvoer toe, in dit geval de bosuien.
En er moest na dit alles geproefd worden. Booo ik ben nu al fan van deze ragout
en dat al
zonder een heerlijk krokant korstje. Het verslavende pitje wat in de vuurkip aanwezig is is bij de ragout ook aanwezig. Missie 1 geslaagd al zeg ik het zelf.
Vervolgens heb ik alles in een grote schaal gestort en mocht dit een nachtje opstijven in de koeling.
De dag erna heb ik de opgesteven Buldak ragout erbij gepakt en allemaal hompjes van 40 gram van gemaakt ( ik vind dat wel een mooi gewicht voor een bitterbal )
Toen heb in van de Buldak hompjes de bitterballen gedraaid.
Vervolgens heb ik mijn paneer benodigdheden klaar gezet en heb ik ze eerst van een laagje paneer stof voor zien, toen heb ik ze door een mengsel van eiwit en bloem gedaan en toen door de panko.
toch een mooi eindresultaat na al dat harde werken. Ik heb er 54 stuks van kunnen draaien
Ondertussen was ik wel nieuwsgierig geworden hoe deze Buldak bitterballen zouden smaken. Ik heb er 8 appart gehouden en de rest heb ik in de diepvries ingedaan waar ze kunnen opstijven voor ik ze in zakken verdeel.
Aangezien ik geen frituurpan heb gebruik ik meestal een ketel en die gaat het fornuis op.
De olie laten verwarmen tot 180c en de Buldak Bitterballen frituren tot ze mooi krokant zijn.
Ik heb daar helaas geen foto van omdat mijn enthousiasme en mijn honger naar dit lekkers de overhand nam
Het resultaat mocht er zijn na al die dagen van voorbereiden.
Deze Buldak bitterballen zijn wel een blijvertje. Het pitje waar ik zo aan verslaafd ben bij Buldak is aanwezig samen met de gesmolten kaas en de bos ui maken dit weer een geslaagd avontuur
Ik heb de bitterballen geserveerd met 4 soorten dipsaus. Een Yoghurt-knoflooks dipsaus,Gochujang-mayonaises dipsaus, Honing-soja dipsaus en een Sesam-limoen aioli dipsaus.
Groet,
Roy
Bitterballen….. ik kan ondertussen wel zeggen dat ik verslaafd ben aan die lekkere ronde balletjes uit het vet met als basis een stuk vlees van de Bbq. Al langer speelde het door mijn hoofd om eens een Buldak ( vuurkip ) Bitterbal te maken. Dat idee moest er maar eens van komen. Moeilijk is het allemaal niet als je een basis hebt om vanuit te gaan. Het kost alleen pokke veel tijd aan werk maar dat heb ik er graag voor over.
De Koreaanse Cheesy Buldak ( Vuurkip ) Bitterballen zijn gebaseerd op het vuurkip recept ( Buldak, pittige Koreaanse BBQ kip met kaas! ) van Noskos en ik ga van de ragout altijd uit van het basis recept van Kees Holtcamp dat pas ik meestal aan aan de bitterbal die ik maak. voor de rest heb ik lekker zitten freewheelen hoe ik het in elkaar heb gezet.
Eerst heb ik de Buldak saus gemaakt voor de marinade van de Buldak kip en voor het maken van de ragout( de Buldak saus wordt dus in principe mijn koude bouillon om de ragout te maken )
Die saus alleen al is al duivels als die staat te pruttelen

Vervolgens heb ik de kip in de marinade gezet en vacuüm getrokken zodat die een nachtje kon zwemmen in de koeling.
Wat ruikt dat toch lekker

moet als je die vacuümzak de dag erna opentrekt

Vervolgens heb ik de Bbq aangestoken en ben ik uitgegaan van 180c directe hitten en heb ik de Buldak kip gegrild.
Nadat de vuurkip klaar was heb ik alles klein gesneden en even apart gezet.
Het was ondertussen tijd om de ragout te gaan maken.
Alle ingrediënten klaar gezet zodat ik in een keer door kan gaan met het maken van de ragout.
Hop boter in de ketel, als die is gesmolten gelijk de bloem erbij en even alles aan de kook brengen dat de roux goud geel is.
Dan komt de Buldak saus erbij ( ik wilde de saus eerst door een zeef halen maar dat heb ik niet gedaan omdat ik dan alle lekkers wat in de Buldak saus zit zou verliezen ) en de melk.
Vervolgens is het even alles goed door elkaar mengen en weer aan de kook brengen dat je een mooi ragout hebt.
Dit rook nu al lekker.
Vervolgens de ketel van het vuur gehaald en de geweekte gelatineblaadjes erdoor geroerd. Als die zijn opgenomen in de ragout gaat de room met eidooiers erdoor, vervolgens de gesneden Buldak kip toevoegen en daarna de cheddar kaas en harde mozzarella kaas en als laatste voeg je wat groenvoer toe, in dit geval de bosuien.
En er moest na dit alles geproefd worden. Booo ik ben nu al fan van deze ragout

zonder een heerlijk krokant korstje. Het verslavende pitje wat in de vuurkip aanwezig is is bij de ragout ook aanwezig. Missie 1 geslaagd al zeg ik het zelf.
Vervolgens heb ik alles in een grote schaal gestort en mocht dit een nachtje opstijven in de koeling.
De dag erna heb ik de opgesteven Buldak ragout erbij gepakt en allemaal hompjes van 40 gram van gemaakt ( ik vind dat wel een mooi gewicht voor een bitterbal )
Toen heb in van de Buldak hompjes de bitterballen gedraaid.
Vervolgens heb ik mijn paneer benodigdheden klaar gezet en heb ik ze eerst van een laagje paneer stof voor zien, toen heb ik ze door een mengsel van eiwit en bloem gedaan en toen door de panko.
toch een mooi eindresultaat na al dat harde werken. Ik heb er 54 stuks van kunnen draaien

Ondertussen was ik wel nieuwsgierig geworden hoe deze Buldak bitterballen zouden smaken. Ik heb er 8 appart gehouden en de rest heb ik in de diepvries ingedaan waar ze kunnen opstijven voor ik ze in zakken verdeel.
Aangezien ik geen frituurpan heb gebruik ik meestal een ketel en die gaat het fornuis op.
De olie laten verwarmen tot 180c en de Buldak Bitterballen frituren tot ze mooi krokant zijn.
Ik heb daar helaas geen foto van omdat mijn enthousiasme en mijn honger naar dit lekkers de overhand nam

Het resultaat mocht er zijn na al die dagen van voorbereiden.
Deze Buldak bitterballen zijn wel een blijvertje. Het pitje waar ik zo aan verslaafd ben bij Buldak is aanwezig samen met de gesmolten kaas en de bos ui maken dit weer een geslaagd avontuur

Ik heb de bitterballen geserveerd met 4 soorten dipsaus. Een Yoghurt-knoflooks dipsaus,Gochujang-mayonaises dipsaus, Honing-soja dipsaus en een Sesam-limoen aioli dipsaus.
Groet,
Roy
Laatst bewerkt: