- Berichten
- 908
Weinig foto’s gemaakt, maar wilde het jullie niet onthouden.
Koontjes, ofwel varkenswangen zijn perfect geschikt om te stoven. Voor ons de eerste keer, en zeker voor herhaling vatbaar. De stoof is gemaakt naar recept van bbq experience center: link
De koontjes eerst gerookt met kersenhout en aangebakken op gietijzer. Daarna een uitje en knoflook in de pan fruiten. Dan kunnen de wangen, 2 flesjes kriek bier, beetje kersenjam, tijm, laurier en roseval aardappels toegevoegd worden. Dit indirect op 140 graden een uur of 4 a 5 laten pruttelen. Tot slot nog wat peperkoek toegevoegd voor de binding.
Erg tevreden met het resultaat, al zou ik volgende keer de aardappels wel apart serveren.
Foto van het eindresultaat is niet gelukt, pan was leeg voordat ik het wist.
Koontjes, ofwel varkenswangen zijn perfect geschikt om te stoven. Voor ons de eerste keer, en zeker voor herhaling vatbaar. De stoof is gemaakt naar recept van bbq experience center: link
De koontjes eerst gerookt met kersenhout en aangebakken op gietijzer. Daarna een uitje en knoflook in de pan fruiten. Dan kunnen de wangen, 2 flesjes kriek bier, beetje kersenjam, tijm, laurier en roseval aardappels toegevoegd worden. Dit indirect op 140 graden een uur of 4 a 5 laten pruttelen. Tot slot nog wat peperkoek toegevoegd voor de binding.
Erg tevreden met het resultaat, al zou ik volgende keer de aardappels wel apart serveren.
Foto van het eindresultaat is niet gelukt, pan was leeg voordat ik het wist.