Enige tijd niets gepost, laat ik m'n ervaring van de konijnenstoof in de Dutch oven met jullie delen.
Ik had een konijnenstoof gemaakt met gebruik van bier.
Daar waar ik vooraf dacht dat een konijnenstoof wat 'luchtiger' en hierdoor zomers was, de toevoeging van de zware blond bier en vijgen maken het een lekker winsterse stoof. De toevoeging van ontbijtkoek had een duidelijk effect op het binden van de vloeistoffen.
Lekker recept maar twijfel nog of ik dit recept ga gebruiken voor het kerstdinner aangezien de groep meer van rundvlees houdt en niet van konijn..
Lekker trouwens met (weer) een eigen gemaakte broodje (dit keer vanaf de pizzasteen in de oven).
Als bijgerechten: een frisse witlof salade en aardappel kroketjes.
Recepten:
https://www.bbq-nl.com/konijn-met-pruimen/
https://bettyskitchen.nl/witlof-salade-met-appel-en-rozijnen/
Ingredienten
Uien karamelliseren, konijnenbouten aangegrild
Ingredienten toevoegen
En stoven maar:
Resultaat stoof:
Ingredienten brood:
Resultaat vanaf de pizzasteen uit de oven:
Smullen maar:
Ik had een konijnenstoof gemaakt met gebruik van bier.
Daar waar ik vooraf dacht dat een konijnenstoof wat 'luchtiger' en hierdoor zomers was, de toevoeging van de zware blond bier en vijgen maken het een lekker winsterse stoof. De toevoeging van ontbijtkoek had een duidelijk effect op het binden van de vloeistoffen.
Lekker recept maar twijfel nog of ik dit recept ga gebruiken voor het kerstdinner aangezien de groep meer van rundvlees houdt en niet van konijn..
Lekker trouwens met (weer) een eigen gemaakte broodje (dit keer vanaf de pizzasteen in de oven).
Als bijgerechten: een frisse witlof salade en aardappel kroketjes.
Recepten:
https://www.bbq-nl.com/konijn-met-pruimen/
https://bettyskitchen.nl/witlof-salade-met-appel-en-rozijnen/
Ingredienten
Uien karamelliseren, konijnenbouten aangegrild
Ingredienten toevoegen
En stoven maar:
Resultaat stoof:
Ingredienten brood:
Resultaat vanaf de pizzasteen uit de oven:
Smullen maar: