Merijn1982
Tondelzoeker
- Berichten
- 7
Na jaren bbq'en op een Weber master touch komt er komende week eindelijk een kamado! Een droom die uitkont!
Niu was ik gewend aan me briketjes en 'simpele' houtskool. Maar dat worst nu anders natuurlijk. Ik heb me redelijk ingelezen maar ik zit toch met een vraag: als ik dammers ga gebruiken, krijg ik dan nog wel die bbq smaak ( hetgeen ik op me Weber ook wel had ) of is het zo neutraal dat ik dat niet proef tenzij ik zelf rookhout toevoeg? Ik snap dat een bbq smaak niet lekker is als je bijv. Een taart maakt op de bbq maar dat gaat voorlopig toch niet gebeuren en ik wil wel een bbq smaak aan mijn vlees. Is quebracho dan beter? Of is deze gelijk weer erg overheersend en kan ik beter europese eik pakken?
Uiteindelijk zal ik wel meerdere soorten kolen in huis hebben en zodoende de keuze maken aan de hand van wat ik maak. Maar voor de 1e keer wil ik eigenlijk gelijk het goede hebben zodat ik aan de gang kan en ook gelijk al kan genieten van me gerechtjes. Experimenteren komt daarna wel
Niu was ik gewend aan me briketjes en 'simpele' houtskool. Maar dat worst nu anders natuurlijk. Ik heb me redelijk ingelezen maar ik zit toch met een vraag: als ik dammers ga gebruiken, krijg ik dan nog wel die bbq smaak ( hetgeen ik op me Weber ook wel had ) of is het zo neutraal dat ik dat niet proef tenzij ik zelf rookhout toevoeg? Ik snap dat een bbq smaak niet lekker is als je bijv. Een taart maakt op de bbq maar dat gaat voorlopig toch niet gebeuren en ik wil wel een bbq smaak aan mijn vlees. Is quebracho dan beter? Of is deze gelijk weer erg overheersend en kan ik beter europese eik pakken?
Uiteindelijk zal ik wel meerdere soorten kolen in huis hebben en zodoende de keuze maken aan de hand van wat ik maak. Maar voor de 1e keer wil ik eigenlijk gelijk het goede hebben zodat ik aan de gang kan en ook gelijk al kan genieten van me gerechtjes. Experimenteren komt daarna wel