Beef en Steak

Knives out!

  • Onderwerp starter Onderwerp starter A3N
  • Startdatum Startdatum
Mijn baardgroei mag echt geen naam hebben 😂 ziet er ruig uit zo’n mes, maar een ruwe handdoek zou, bij wijze van, net zo nuttig zijn bij mij
🤣 nou door meer te scheren en echt glad met een openscheermes dan lijkt het of het harder gaat groeien. En je bent een stuk schoner. Nu net na flammkuchen maken. Lekker fris en glad. Maar het is zelfs beter voor het klimaat en heeeeeel veel goedkoper dan Gilette mesjes. Maar zelfs DE scheermessen van Meekur en mesjes. Maar het is verder gewoon ook ff een rust momentje 😊
 
Even terug in topic, zelf zeer tevreden met het koksmes van de Eden Classic Damast serie, heb nog een paar messen uit die serie.
IMG_6694.jpeg
 
Topic naar mijn hart!
Zelf een aantal messen van Kai,Japanse scherpte 🤩 En ook hier een aantal Eden messen. Voor de prijs kwaliteit echt een aanrader! De nakiri is ook een heel fijn ding.

Pas nog de koksmessen en de santoku op een wetstone mooi scherp gemaakt 👌

Ergens anders nog een vleesmes liggen en een klein utility knife van Zwilingen.

1000028879.jpg
 
Eden zijn messen met een mooie prijs kwaliteit verhouding. Heel geschikt om op in te stappen en zelf te leren slijpen 👌. Daarna de boel uit de hand laten lopen 😅.
 
Eden zijn messen met een mooie prijs kwaliteit verhouding. Heel geschikt om op in te stappen en zelf te leren slijpen 👌. Daarna de boel uit de hand laten lopen 😅.
Perfect gezegt. Ik zag er weer één voorbij komen voor de verzameling,nu even geduld hebben voor een aanbieding 😎
 
  • Leuk
Waarderingen: A3N
Wat messen van een smid (of verkoper ;)) die ik erg prettig vind snijden (watanabe aka toyoma).
Linkse is een standaard mes, rechtse is op verzoek iets dunner gemaakt (kado voor mijn 40e verjaardag), de andere zijn 1 offs.

Heb je hem uit laten dunnen omdat je hem te dik vond achter de snede?

Ik heb een mes gehad waar ik maar geen vriendjes mee kon worden. Sneed gewoon niet goed, heb hem toen ook dunner laten maken. Was aanzienlijk beter, maar ging nooit echt een werkpaard worden, vond aebl staal ook niet m’n nieuwe favoriet. Zonde, wel een ontzettend mooi mes. Gaat om de tweede generatie FKK, 200 van gemaakt, vijf naar NL gekomen. Een paar jaar later kreeg ik een bericht van een Amerikaan die er lucht van had gehad dat ik er eentje had en hij maakte mij een aanbod wat ik niet kon weigeren, heb er toen afscheid van genomen.
IMG_7170.jpeg

Later zijn ze ook met carbon staal gaan werken, misschien in de toekomst nog eens proberen.
 
Laatst bewerkt:
Heel degelijk zonder poespas.
Wüsthof classic ikon. Koksmes 20 cm
Is hier het standaard koksmes.

1752959024369.webp
 
  • Leuk
Waarderingen: riba
Heel degelijk zonder poespas.
Wüsthof classic ikon. Koksmes 20 cm
Is hier het standaard koksmes.

Bekijk bijlage 78476
Nice! Dat is gewoon echt een heel fijn mes, zeker wanneer wat gewicht je voorkeur heeft 🙂.

Wanneer je zelf slijpt kan het ook een voordeel zijn dat de bolder niet helemaal naar de snede loopt.
 
Ik bekijk het hier heel functioneel. Ik heb een koksmes van Opinel en van een spaaractie van de Appie. Ik heb een vrij fijn mes, dat ik als uitbeenmes gebruik, van het Duitse Omega. Pakweg een jaar of 30 geleden op een rommelmarkt gekocht. Het merk bestaat al jaren niet meer. Ik denk dat het een soort fileermes is aangezien het iets flexibel is, dat werkt uitstekend voor het trimmen van het vlees. Graag wil ik er nog eennecht uitbeenmes bij kopen. Geen toeters en bellen, gewoon een degelijk mes dat niet de hoofdprijs kost. Heeft iemand tips?
 
  • Leuk
Waarderingen: A3N
Ik bekijk het hier heel functioneel. Ik heb een koksmes van Opinel en van een spaaractie van de Appie. Ik heb een vrij fijn mes, dat ik als uitbeenmes gebruik, van het Duitse Omega. Pakweg een jaar of 30 geleden op een rommelmarkt gekocht. Het merk bestaat al jaren niet meer. Ik denk dat het een soort fileermes is aangezien het iets flexibel is, dat werkt uitstekend voor het trimmen van het vlees. Graag wil ik er nog eennecht uitbeenmes bij kopen. Geen toeters en bellen, gewoon een degelijk mes dat niet de hoofdprijs kost. Heeft iemand tips?
Een mes uit de Victorinox Fibrox serie, geen twijfel over mogelijk :-).
 
Nice! Dat is gewoon echt een heel fijn mes, zeker wanneer wat gewicht je voorkeur heeft 🙂.

Wanneer je zelf slijpt kan het ook een voordeel zijn dat de bolder niet helemaal naar de snede loopt.
Vandaar de classic ikon en niet de classic
Messen waar de krop (bolster)doorloopt naar de hiel vind ik niet fijn, en lastig zelf te slijpen.
Er zijn koks die bij de Wusthof classic een klein deel van de krop laten wegslijpen van de hiel.
 
  • Leuk
Waarderingen: A3N
Terug
Bovenaan Onderaan