- Berichten
- 324
Na het forum van Camiel over charcuterie gelezen te hebben begon het bij mij te prikkelen om ook een te maken. Ik ontken dat dit een bbqvirus is.
Ik ben bij mijn slager geweest voor colorozo 0, 6% (dit heb ik uit andere forums kunnen halen). Dit kende ze niet, maar wel kleurzout. Ik vertelde dat ik wilde gaan pekelen (is dit de juiste term?), toen voegde hij nog een beetje sulfiet bij de kleurzout. Op deze wijze doet hij het ook, alleen hij gaf toe dat hij zijn hobby lang niet meer gedaan heeft.
De vraag is wat is kleurzout en is sulfiet hetzelfde als nitriet? En is kleurzout +sulfiet hetzelfde als colorozo 0, 6% of gelijkwaardig?
Ik ben ondertussen begonnen, alleen het knaagd een beetje aan me of ik wel goed aan doe.
Ik ben bij mijn slager geweest voor colorozo 0, 6% (dit heb ik uit andere forums kunnen halen). Dit kende ze niet, maar wel kleurzout. Ik vertelde dat ik wilde gaan pekelen (is dit de juiste term?), toen voegde hij nog een beetje sulfiet bij de kleurzout. Op deze wijze doet hij het ook, alleen hij gaf toe dat hij zijn hobby lang niet meer gedaan heeft.
De vraag is wat is kleurzout en is sulfiet hetzelfde als nitriet? En is kleurzout +sulfiet hetzelfde als colorozo 0, 6% of gelijkwaardig?
Ik ben ondertussen begonnen, alleen het knaagd een beetje aan me of ik wel goed aan doe.