- Berichten
- 192
Vandaag het spit uitgeprobeerd van mijn nieuwe bbq.
Kipshoarma is het geworden.....
Eerst de kipfilets gehalveerd en in een zipperzak gedaan samen met yoghurt en heel veel soorten kruiden (recept van bbq-junkie afgehaald). Dit 2 uurtjes laten marineren en toen kruislings aan het spit gemaakt, begonnen en geeïndigd met een halve citroen.
Toen de buitenste normale branders aangezet (sizzlezones uit gelaten) en in het midden het spit met mijn kip gehangen zodat ik het indirect kon bereiden tot een kerntemperatuur van 70graden. In het recept stond dat met een weber het 1 uurtje zou duren.... dus ik heb het wat langer de tijd gegeven gezien de weersomstandigheden (wind en regen).
Uiteindelijk 2,5 uur later was het zo ver.... paar verbrande puntjes maar dat is niet erg.
Resultaat was heerlijk....
		 
	
		 
	
		 
	
		 
	
Verstuurd vanaf mijn SM-N986B met Tapatalk
	
		
			
		
		
	
				
			Kipshoarma is het geworden.....
Eerst de kipfilets gehalveerd en in een zipperzak gedaan samen met yoghurt en heel veel soorten kruiden (recept van bbq-junkie afgehaald). Dit 2 uurtjes laten marineren en toen kruislings aan het spit gemaakt, begonnen en geeïndigd met een halve citroen.
Toen de buitenste normale branders aangezet (sizzlezones uit gelaten) en in het midden het spit met mijn kip gehangen zodat ik het indirect kon bereiden tot een kerntemperatuur van 70graden. In het recept stond dat met een weber het 1 uurtje zou duren.... dus ik heb het wat langer de tijd gegeven gezien de weersomstandigheden (wind en regen).
Uiteindelijk 2,5 uur later was het zo ver.... paar verbrande puntjes maar dat is niet erg.
Resultaat was heerlijk....
 
	 
	 
	 
	Verstuurd vanaf mijn SM-N986B met Tapatalk
 
	 
			 
			 
 
		 
 
		

 
  
 
 
 
		 
 
		 
 
		 maar ze hebben het overleefd en liggen al in de plasticbak.....
 maar ze hebben het overleefd en liggen al in de plasticbak.....
