BasBQ
Beef en Steak

Kipsate en grote garnalen

 

11E

Sprokkelaar
Berichten
38
Van de week op het werk een app gekregen van de grote baas thuis ''vrijdag bbq'''. Bij thuiskomst gekeken wat er nog was en gekozen uit grote garnalen van de Macro in een marinade welke ik een hele tijd geleden op internet gevonden had.

De marinade voor de garnalen bestond uit het volgende;
1/2 cup chili saus
1/4 cup olijfolie
1/4 cup limoen sap
3 geperste teentjes knoflook
1 theelepel cayennepeper
1/2 theelepel zwarte peper
1/2 theelepel zeezout

Het hele zaakje door elkaar gemixt en de marinade en garnalen een tweetal uurtjes in de koelkast gelegd.

V.w.b. de kipsate, dit was een snelle actie met een zakje uit de supermarkt, wat olijfolie, ketjap en water toevoegen en de kip er in.

Het uiteindelijke resultaat was dat vrouw en kinderen tevreden waren en het gesmaakt heeft. Alhoewel de garnalen wat mij betreft wel wat pittiger hadden gemogen.

2rf8n7d.jpg

''firing up the cue''. Ik heb een gedeelte gemaakt om indirect te grillen mocht dat nodig zijn daar het de eerste keer was met garnalen en ''napalmgarnalen'' mij niet echt lekker leken....

2sah0fq.jpg

Wachten op het resultaat....

30a6vxd.jpg

Het resultaat..
 
Nice!
 
mooi hoor
 
Allemaal bedankt! A.s. woensdag, na het afzwemmen van de jongste, eens wat spiffburgers op de bbq leggen :)
 
Terug
Bovenaan Onderaan