BasBQ
Beef en Steak

Kippetjes op een blikje

 
 

kruissie

Sprokkelaar
Berichten
40
Vandaag op voor m'n eerste kippetjes op een blikje.  :) Ga voor de low en slow variant op m'n UDS.

Gisteren de kippetjes samen met wat extra kipfilets in een pekelbadje gedaan met:

3 l water
150 gr zout
1 el peperkorrels
1 el tijm
1 tl rozemarijn
3 laurierblaadjes

De kip er ongeveer 2 uur in laten liggen, de kipfilets ongeveer 4 uur.

Daarna in de koelkast om te drogen, en te wachten tot de q aan mocht.
 
En vandaag de kippetjes ingesmeerd met de rub

20150523_100714_zps5aei1cdb_edit_1432370409677_zps3dper1wx.jpg
 
Kippetjes zijn ongeveer 1 kilo, dus niet zo groot. Rechtstreeks van de slachterij dus kakelvers (Of gaat dat alleen op voor eieren?)

Voor de Q aangaat, eerst 'ns kijken of ik kleine blikjes kan vinden. Dan zitten ze wat gemakkelijker.  ;)
 
Het feest kan beginnen de Q is aan, en de kippetjes staan er op.

20150523_151216_zpsmn27pplt.jpg


Samen met de kipfilets.

20150523_151151_zpsdysatrhq.jpg


De Maverick houdt de wacht...
 
Dat gaat helemaal goed komen.
En dat zal best een stickertje waard kunnen zijn.
 
De dames zijn klaar! (Inmiddels is er al een op ook...  :D)

20150523_173508_zpsvzpvj6e9.jpg


Bij een kerntemperatuur van 72 graden heb ik ze van de Q gehaald. Het kippetje is heerlijk sappig gebleven. Haar velletje kon beter, de volgende keer grill ik 'm nog even na op hoger vuur, denk ik. En misschien laat ik ze er nog een paar graden langer op liggen.

De kipfilets zijn voortreffelijk. Een 5%-zoutoplossing bevalt me beter dan een 10%-zoutoplossing.

Iemand nog tips voor een volgende keer?
 
dat ziet er prima uit, heerlijke dames  ;)
 
Mooie kippies hoor, gefeliciteerd met je stickertje!
 
Terug
Bovenaan Onderaan