Raynbow6
Kooltjesharker
- Berichten
- 170
Vandaag maar eens een kippetje gerookt.
Was de eerste keer kip, dus geen idee wat me te wachten stond.
Viel eigenlijk reuze mee.
Gestart met Ecobrasa in de fire starter. Hieraan koud toegevoegd flink wat Weber briketten.
Als rookhout heb ik esdoorn gebruikt.
De kip gekruid met een mengsel van Kerry en knoflookpoeder.
Na 1 uur was de temp al 58 graden. Dus maar iets getemperd.
Na 2 uur zat ik aan de 79 graden. Nog een half uur gegeven.
Rond de 84 graden ingepakt in alu. folie en nog 1 uur teruggelegd.
Man wat was die griet sappig !!
Was de eerste keer kip, dus geen idee wat me te wachten stond.
Viel eigenlijk reuze mee.
Gestart met Ecobrasa in de fire starter. Hieraan koud toegevoegd flink wat Weber briketten.
Als rookhout heb ik esdoorn gebruikt.
De kip gekruid met een mengsel van Kerry en knoflookpoeder.
Na 1 uur was de temp al 58 graden. Dus maar iets getemperd.
Na 2 uur zat ik aan de 79 graden. Nog een half uur gegeven.
Rond de 84 graden ingepakt in alu. folie en nog 1 uur teruggelegd.
Man wat was die griet sappig !!


