BasBQ
Beef en Steak

Kippendijencake

 
 

henkman

Vuurmaker
Berichten
50
Een tijd geleden het recept op internet tegenkomen en op mijn "nog te maken lijstje" gezet. Aangezien ik nu een paar dagen vrij heb en je toch nergens naar toe kunt gaan de bbq maar weer eens aangestoken om dit recept te maken.

En cakeblik bekleed met ontbijtspek( stukje erover laten hangen voor later) over de bodem wat rub voor kip ( pak wat je lekker vind ik had er nog een staan van Noskos ) vervolgens een laagje champignons en rode paprika, vervolgens een laagje kippedijfilet ( uiteraard ook in de rub ) en zo door tot het cakeblik bijna vol is. Vervolgens de boel dicht gemaakt met de ontbijtspek.

Inmiddels de kamado naar 125 graden gebracht en het cakeblik (indirect)erop gezet. Deksels dicht en wachten tot de kerntemperatuur rond de 55 graden is.

Toen de juiste kerntemperatuur bereikt was de cake uit het blik gehaald, afgelakt met bbq saus en terug op de bbq( indirect) tot de kerntemperatuur rond de 78 graden was.
Al met al een uurtje of vier de bbq laten werken met een prima resultaat... Van het nog te maken lijstje is dit recept verschoven naar het "vaker maken" lijstje..
b633f0a74138d9c162a2130ae4fdd0fd.jpg
d517bea7cf18274843305d56752e38b8.jpg
058f6fd22a7283b2f398b2a9c1a8e505.jpg
fbf6e77aa5a2cad7264a496dec4f789a.jpg
4e047ee72b7df319d3779136ac323486.jpg
79366b8183fc64e63c356627e6dd02fc.jpg
49718f84a297eccfb021a3e4321d39fc.jpg


Verstuurd vanaf mijn DN2103 met Tapatalk
 
doe mij maar een stukje cake 😋

Gaat hier ook op de to-Q lijst
 
Die gaat ook hier op het lijstje.. was de kip nog lekker mals?
 
Donders die ga ik ook maken 😆👍🏻
 
Lang geleden dat ik die gemaakt heb. Ziet er goed uit. Ga ik ook weer eens maken. Dank je voor de inspiratie.
 
Fijn dat het gesmaakt heeft, ziet er erg lekker uit !

Afgelopen zomer heb ik hier ook een eigen versie van gemaakt was erg lekker en inderdaad blijft de kip lekker mals.
 
Terug
Bovenaan Onderaan