- Berichten
- 1.893
De vrouw kwam met het idee om eens kippendijencake te maken. Dit liet ik mij natuurlijk niet twee keer zeggen. Wel nog even een cakeblik kopen want die van haar mogen niet in de buurt van de Q komen .
Eerst een receptje gezocht en de ingrediënten allemaal gesneden en gekruid. Zelf een basic kippenrub gemaakt.
Daarna begon het vullen van het blik. Eerst lekker wat gerookt spek erin. En daarna laagje voor laagje.
Daarna op mocht het indirect op de Q op 120 graden.
Nadat de cake 54 graden bereikt had van de Q gehaald. Uit het bakblik en laten uitlekken. Daarna weer op het rooster en afgelakt met bbq sauce. Helaas braak hij een beetje door het verplaatsen. Tip voor mezelf.... volgende keer met de pizzaschep.
Daarna wachten.... Toen de kernthermometer 76 graden aangaf heb ik hem eraf gehaald met de pizzaschep.
Ik vond de binnenkant er geweldig uitzien.
Jammer dat hij gebroken was..... goed te zien op de laatste foto. Het spek zat niet meer goed.
Maar wel een heerlijke smaak. Iedereen heeft er van genoten!
Eerst een receptje gezocht en de ingrediënten allemaal gesneden en gekruid. Zelf een basic kippenrub gemaakt.
Daarna begon het vullen van het blik. Eerst lekker wat gerookt spek erin. En daarna laagje voor laagje.
Daarna op mocht het indirect op de Q op 120 graden.
Nadat de cake 54 graden bereikt had van de Q gehaald. Uit het bakblik en laten uitlekken. Daarna weer op het rooster en afgelakt met bbq sauce. Helaas braak hij een beetje door het verplaatsen. Tip voor mezelf.... volgende keer met de pizzaschep.
Daarna wachten.... Toen de kernthermometer 76 graden aangaf heb ik hem eraf gehaald met de pizzaschep.
Ik vond de binnenkant er geweldig uitzien.
Jammer dat hij gebroken was..... goed te zien op de laatste foto. Het spek zat niet meer goed.
Maar wel een heerlijke smaak. Iedereen heeft er van genoten!