BasBQ
Beef en Steak

Kippendij Cake

 

Marcel23

Vuurmaker
Berichten
71
Al wel over gehoord maar nog nooit echt gezien of gemaakt.

Erg leuk om te maken.
Je kan er eigen groente in doen wat je wilt. Ik heb een gele en een rode paprika, 2 uien en 2 teentje knoflook.
Ongeveer 600 gr kippendij, had achteraf wel iets meer mogen zijn, twee pakjes ontbijtspek.
BBQ rub en Noskos BBQ saus.
Het duurde wel langer dan verwacht voordat de kerntemperatuur bereikt was(3.5 uur) maar evengoed smaakte hij heerlijk.
1000020677.jpg

1000020679.jpg
1000020680.jpg
1000020681.jpg
1000020703.jpg
1000020714.jpg
1000020716.jpg
1000020722.jpg
 
Een kippendeijen Cake is altijd lekker om te maken en je kunt eindeloos variëren met de ingrediënten die erin doet. Wat ik zelf altijd doe als ik de laagjes maak is hem goed aanduwen zodat je meer in cakevorm krijgt zodat je meer volume krijgt en daardoor een robuustere kippendeijen cake krijgt 😀 hij ziet er in ieder geval smakelijk uit Marcel 😋👍🏻
 
Hij ziet er lekker uit ik maak hem meestal een dag van te voren en heb er een plaatje op om hem goed aan te drukken met wat gewicht zet hem dan in de koelkast .
En dan de volgende dag op de bbq dan is hij mooi compact.
Maar hier had ik ook wel wat van gelust lekker hoor 😋👍🏻
 
Het ziet er erg lekker uit, en het is inderdaad een ideaal gerecht om je losse groentes meteen op te maken.
@picosuma Een goed idee van dat plaatje er boven op leggen (y)
 
Terug
Bovenaan Onderaan