- Berichten
- 688
Goedemiddag BBQ vrienden,
Vanmiddag een heerlijke lunch gehad met mijn nieuwe speeltje: de Weber grill spit. Ik moest even een test-run maken en die is geslaagd.
Verse hele kip van de poelier even gepekeld voor een paar uur en vervolgens afgespoeld met koud water. Droogdeppen met keukenpapier en in de Chicken rub gezet van LetzQ.
Ondertussen de Q op 160/180 gr gestookt.
2 stukjes appel-rookhout gebruikt om de kip mee te roken.
Kip aanrijgen aan spies en vastzetten op Q en draaien maar. Precies een uur gedraaid tot een kern van 76.9. Kern moet minimaal 75 gr zijn.
Ik heb de kip gehalveerd en heb de buurman blij gemaakt met 1 helft en de andere helft heb ik opgegeten. Ik vond hem heerlijk mals, sappig en goed van smaak... Wauw.., gelukkig had ik 2 kippen besteld, as zondag ga ik er weer een maken...

Bedankt... B-)
Vanmiddag een heerlijke lunch gehad met mijn nieuwe speeltje: de Weber grill spit. Ik moest even een test-run maken en die is geslaagd.
Verse hele kip van de poelier even gepekeld voor een paar uur en vervolgens afgespoeld met koud water. Droogdeppen met keukenpapier en in de Chicken rub gezet van LetzQ.
Ondertussen de Q op 160/180 gr gestookt.
2 stukjes appel-rookhout gebruikt om de kip mee te roken.
Kip aanrijgen aan spies en vastzetten op Q en draaien maar. Precies een uur gedraaid tot een kern van 76.9. Kern moet minimaal 75 gr zijn.
Ik heb de kip gehalveerd en heb de buurman blij gemaakt met 1 helft en de andere helft heb ik opgegeten. Ik vond hem heerlijk mals, sappig en goed van smaak... Wauw.., gelukkig had ik 2 kippen besteld, as zondag ga ik er weer een maken...







Bedankt... B-)