Beef en Steak

Kip van het spit

 
 

Wietsehm

Stoker
Berichten
294
Vrienden!

Al even een spit in huis maar na de buikspek niet meer gebruikt. Het is ook een gedoe; kiezen tussen alle gerechten en bbq-gadgets. Maar vandaag was het dan zo ver: kip van het spit.

Vrijdagochtend kip in een natte pekel. Zaterdagochtend droog gedept en in de droge rub.

Kamado aan en draaien maar. Veel meer valt er eigenlijk niet over te zeggen. Anders dan: natte pekel geeft echt een nieuwe dimensie aan de kip. Heerlijk!! Natuurlijk met een boter-whiskey sausje.
200.gif
IMG_0346.jpeg


Tot de volgende

IMG_0347.jpeg
 
Ziet er heerlijk uit.
Bij mij staat een rotisserie ook nog op m’n verlanglijstje.
 
lekker hoor! mooi huidje. Ik zal eens kijken of ik mijn volgende kippetje ook eerst in een zoutbad zal laten zwemmen
 
Terug
Bovenaan Onderaan