H
Hans89
Gast
Sinds kort een Weber Master Touch GBS en daar moet mee geprobeerd worden 
Eerste keer eerst s middags al aan het proberen geweest met de temperatuur constant houden om voor de eerste keer te oefenen. Toen dit aardig lukte de kip er tussen gezet, zoals beschreven in het bbq boek van Weber, houtskoolbakjes links/rechts met een druipbak in het midden. Kip ingesmeerd met een mix van olijfolie, gewone kipkruiden van de markt en wat oregano en geplaatst op een blikje bier. Temperatuur was naar mijn idee iets te hoog in het begin, maar na een klein anderhalf uur had de kip een mooi krokant laagje en was goed op temperatuur. Tussendoor nog wat beukensnippers (die ik normaal gebruik voor in de vogelkooi
) erbij gegooid. Resultaat was erg goed en in combinatie met gegrilde worteltjes en gepofte aardappels hebben we lekker gegeten.
Tweede keer was er een bbq feestje hier en wilde de gasten wat anders voorschotelen dan normaal. Dus smiddags de bbq al aan en wederom een kip en 2 beenhammetjes erop. 1 beenham naturel gelaten (ivm gluten) en 1 gemarineerd met een bbq marinade van de Lidl. De kip net als de eerste keer gewoon met olie en alleen kipkruiden, maar dit keer op een blikje cola ivm iemand met een glutenallergie. In de tussentijd de lekbak vervangen voor een braadslee van de Ikea en daar ook 2 thermometers meegenomen, dat is makkelijker dan een steekversie. Hier bood het GBS een mooie uitkomst, want de kip stond beneden in het gat en de beenham bovenop het rooster
De thermometer in de kip heb ik alsnog in de dij gestoken ivm een beter meetresultaat.
Van het resultaat helemaal vergeten om een foto te maken, daar de gasten begonnen binnen te druppelen en ik het helemaal ben vergeten. De kip en beenhammetjes vielen goed in de smaak en de kip was zelfs wat zoeter dan de vorige keer, dus toch de cola denk ik.

Eerste keer eerst s middags al aan het proberen geweest met de temperatuur constant houden om voor de eerste keer te oefenen. Toen dit aardig lukte de kip er tussen gezet, zoals beschreven in het bbq boek van Weber, houtskoolbakjes links/rechts met een druipbak in het midden. Kip ingesmeerd met een mix van olijfolie, gewone kipkruiden van de markt en wat oregano en geplaatst op een blikje bier. Temperatuur was naar mijn idee iets te hoog in het begin, maar na een klein anderhalf uur had de kip een mooi krokant laagje en was goed op temperatuur. Tussendoor nog wat beukensnippers (die ik normaal gebruik voor in de vogelkooi





Tweede keer was er een bbq feestje hier en wilde de gasten wat anders voorschotelen dan normaal. Dus smiddags de bbq al aan en wederom een kip en 2 beenhammetjes erop. 1 beenham naturel gelaten (ivm gluten) en 1 gemarineerd met een bbq marinade van de Lidl. De kip net als de eerste keer gewoon met olie en alleen kipkruiden, maar dit keer op een blikje cola ivm iemand met een glutenallergie. In de tussentijd de lekbak vervangen voor een braadslee van de Ikea en daar ook 2 thermometers meegenomen, dat is makkelijker dan een steekversie. Hier bood het GBS een mooie uitkomst, want de kip stond beneden in het gat en de beenham bovenop het rooster

Van het resultaat helemaal vergeten om een foto te maken, daar de gasten begonnen binnen te druppelen en ik het helemaal ben vergeten. De kip en beenhammetjes vielen goed in de smaak en de kip was zelfs wat zoeter dan de vorige keer, dus toch de cola denk ik.




