Afgelopen weekend voor het eerst maar eens BCC gemaakt om mijn net aangeschafte WSM. Gekscherend door een oud-collega "kip met alcoholverslaving" :-O genoemd.
De kip had ik een nacht gepekeld in zout en suiker bad, na de zwemles onder de douche en droog gedept. Voor kerst hadden we het BBQ boekje gekregen van DJ BBQ (bekend van het Jamie Oliver Foodtube kanaal). Daar de Rub of awesomeness uit gebruikt op de gepekelde kippetjes.
Op het forum had ik gelezen dat BCC op de WSM niet altijd een succes was. Kip lekker, velletje taai, dus dit wetende eerst maar even gerookt. De eerste kip op 74 graden kern temperatuur en de andere wa iets heter, 80 graden.
Om 4 uur waren de kippetjes dronken, dus maar even laten ontnuchteren onder alufolie. Voor het avondeten heb ik de oven aangeslingerd op 100 graden en de kippetjes opgewarmd.
Het resultaat, een malse, sappige, rokerige kippetje met lekker velletje, niet knapperig, maar zeker ook niet taai!
De kip had ik een nacht gepekeld in zout en suiker bad, na de zwemles onder de douche en droog gedept. Voor kerst hadden we het BBQ boekje gekregen van DJ BBQ (bekend van het Jamie Oliver Foodtube kanaal). Daar de Rub of awesomeness uit gebruikt op de gepekelde kippetjes.
Op het forum had ik gelezen dat BCC op de WSM niet altijd een succes was. Kip lekker, velletje taai, dus dit wetende eerst maar even gerookt. De eerste kip op 74 graden kern temperatuur en de andere wa iets heter, 80 graden.
Om 4 uur waren de kippetjes dronken, dus maar even laten ontnuchteren onder alufolie. Voor het avondeten heb ik de oven aangeslingerd op 100 graden en de kippetjes opgewarmd.
Het resultaat, een malse, sappige, rokerige kippetje met lekker velletje, niet knapperig, maar zeker ook niet taai!
